divendres, 4 de maig del 2012

El Rival: R.C. Celta de Vigo


Els de Paco Herrera són un conjunt temible i amb la clara aspiració de tornar a la màxima competició espanyola i si pot ser sense la necessitat de disputar l'eliminatòria prèvia. I és que els gallecs amb una de les millors plantilles de la categoria ens posaran les coses molt complicades amb un tècnic a qui el passat d'arlequinat també ve marcat. A la primera volta ja van mostrar-nos tots els seus atributs en un partit en el que van superar-nos amb relativa facilitat i per un contundent 4 a 1. Casualment fou el partit que iniciaria la seva millor ratxa de la temporada sumant 35 de 39 punts en joc entre les jornades 16 i 28 que els catapultarien fins als llocs capdavanters de la classificació. 

Diferent, però, serà el partit a l'estadi on la pressió a la seva sortida de pilota serà clau per poder tenir les nostres opcions. El Celta fora del seu camp es mostra molt solvent havent guanyat molts dels partits en disputa, alguns d'ells en camps tan complicats com els de l'Elche o Valladolid. També són un dels equips amb més gols a favor i dels menys golejats, en part gràcies al bon rendiment dels jugadors més atacants que es reparteixen i molt les dianes entre ells. Sobresurt Quique de Lucas que és tot un perill en les jugades a pilota aturada o la verticalitat de l'internacional xilè Fabián Orellana a la punta d'atac. Però també caldrà que anem amb compte amb la punteria de David Rodríguez o l'habilitat de Mario Bermejo o Joan Tomàs que han anotat gols també molt decisius. Evidentment sense oblidar al futbolista amb una tècnica exquisida que fa moure tot l'engranatge dels gallecs i que no és altre que un Iago Aspas que a més és el màxim golejador del seu equip. 

Durant el mercat d'hivern van decidir no reforçar l'equip però si que van donar dues baixes a dos jugadors que comptaven poc per al tècnic celtarra. Dani Ábalo marxava cedit el Gimnàstic de Tarragona i Papadopoulos ho feia al Levadiakos. La darrera visita que el Celta de Vigo va fer-nos a la Nova Creu Alta data de la temporada 1991/92 també a la Segona Divisió A en un partit que acabaria amb triomf visitant per un curt 0 a 1 amb gol de Dadie de cap.