dissabte, 5 de març del 2011

El Rival: R.C.D Mallorca 'B'

El filial mallorquinista es troba en descens directe a Tercera

Equip de contrastos és aquest Mallorca B d’enguany que no va fer una bona primera meitat de lliga, fet que els va condemnar a tenir que lluitar a la part baixa de la taula on hi van acabar al finalitzar la primera volta, en una dissetena posició i amb 16 punts sumats. A tot això l’entrenador que va iniciar la temporada, Jaume Bauçà, va dimitir del seu càrrec al finalitzar la jornada 18 deixant el seu lloc al fins llavors segon tècnic, Vicente Engonga. I és que actuant com a locals, a la Ciutat Esportiva Antonio Asensio, s’hi mostren molt irregulars aconseguint grans resultats però també perdent encontres contra rivals teòricament més assequibles. La condició de filial i l’aposta per a gent molt jove els ha fet disminuir el nivell en comparació al que van demostrar la temporada passada.

A casa per exemple han derrotat a equips com Sant Andreu i Benidorm però en canvi no han sabut guanyar-ne d’altres com Alzira, Teruel, l’Hospitalet, Dènia o Lleida. De tota manera caldrà vigilar molt a prop a un filial molt ben dotat tècnicament i amb jugadors que en ocasions viatgen amb el primer equip. A més, com ja van demostrar al partit d’anada a la Nova Creu Alta, si es fan amb el centre del camp poden causar molts problemes als equips rivals. La defensa, encara força inexperta, encaixa alguns gols per errades no forçades, i fer-los una forta pressió en la seva sortida de pilota podria ser una de les claus per aconseguir un bon marcador. Però un dels homes més a tenir en compte és el centrecampista Tomás Pina que és qui fa jugar als illencs. Té bon desplaçament de pilota, controla el tempo del partit i a més treu molt bé les jugades a pilota aturada. Amb ell hi actuen també Uche, un home promocionat recentment del juvenil, Jaime, Alberto o Galera també amb bon toc i que sempre intenten les passades a l’espai en busca d’una davantera que es reparteix els gols d’una manera força dispersa. I és que els balears són un equip, que tot hi costar-los fer més gols aquesta temporada, es mostren com un conjunt on qualsevol atacant por anotar. Segurament, però, un dels jugadors més perillosos sigui el tarragoní Aleix Vidal que domina les dues cames i es mou bé per qualsevol zona ofensiva de l’atac mallorquí. També caldrà vigilar a homes com Bardolet, Abdón o Ariday que comparteixen, a més de bona qualitat, una gran rapidesa en els contraatacs, fet que els fa ser encara més perillosos. Al mercat d’hivern, tot i perdre a Dani Castellano que va firmar pel Ceuta, van incorporar al lateral esquerrà francès Diarra N’Golo i al mitjapunta Manu Torres, procedents del Tarbes i Villarreal 'C', respectivament.

La darrera visita que vam fer a la Ciutat Esportiva Antonio Asensio data de la temporada anterior on llavors vam empatar a 1, amb gol fantasma d’Arnal que acabaria igualant el que prèviament havia fet el local Sergi Enric.