divendres, 25 de març del 2011

Dels despatxos al golàs de Siso

Siso Amigó va donar l'última alegria a Santa Coloma


El clàssic entre Gramenet i Sabadell a Segona Divisió B ha deixat moments per recordar. Han estat quinze enfrontaments a Can Peixauet i amb balanç clar a favor dels colomencs. Vuit victòries locals, dos empats i cinc victòries arlequinades per un total de 22 gols per la Grama i 15 pel Sabadell. La major diferència la trobem en el primer duel de la saga, fa ja setze anys, quant els locals van golejar els sabadellencs per un contundent 6-0. Des de llavors, duels molt igualats i molt disputats com el darrer de la temporada passada. El Centre d'Esports va caure derrotat per la mínima (1-0) després d'una mala tarda de l'aragonés Leo Ollo i de la seva assistent de tribuna que va anul·lar un gol legal a Roberto Morales i van ignorar un clar penal sobre el mateix jugador extremeny a la segona meitat. Però avui ens volem quedar amb les victòries al Nou Municipal de Santa Coloma.

Com hem dit abans, han estat cinc els triomfs arlequinats i alguna d'ells realment destacables. Com la primera victòria en el ja llunyà 31 d'agost de 1997. Grama i Sabadell van empatar a zero en el partit inaugural, però els sabadellencs van al·legar alineació indeguda de Juan Carlos Sanz (posterior jugador arlequinat la 00-01) per un partit de sanció que arrossegava de la seva etapa al Terrassa. La Federació va acceptar el recurs i va donar per vencedor al Sabadell per 0-3. La següent victòria seria dues temporades després per 1-2 amb gols de Càmara en pròpia porta i Jordi Capilla. Un partit que va servir per inaugurar la nova gespa artificial de Can Peixauet.

El primer triomf del Sabadell a Santa Coloma en el Segle XXI hauria d'esperar fins la temporada 2003-2004 i pel mateix resultat que l'anterior (1-2). En l'any que s'acabaria amb la salvació contra la Peña Sport en la promoció de descens, Roberto Camacho i un gol en pròpia porteria de l'actual jugador del Badalona, Dani Guerrero, seria suficient per sortir de Santa Coloma amb els tres punts. Un partit xiulat per Álvarez Izquierdo, actual àrbitre de Primera Divisió. En la temporada del retorn a Segona B (07-08) es va tornar a guanyar, aquest cop per 0-2, amb gols de Fran Arévalo i d'un altre jugador de la Grama, en aquest cas Moyano. Però la victòria més important seria la temporada posterior, en una jornada intersetmanal i en plena ratxa de resultats, l'equip de Moya guanyaria amb un golàs in-extremis de Siso Amigó que donava mig PlayOff d'ascens a Segona A. Caurà la sisena victòria aquest diumenge?