dissabte, 17 de desembre del 2011

El Rival: U.D. Almeria

L'Almeria és un clar aspirant a tornar a Primera Divisió

Si la temporada passada acomiadàvem l’any al Municipal de Sant Boi i empatant a dos gols, aquest cop i ja una divisió per damunt deixem enrere el 2011 a un dels camps més complicats de la categoria com és el de l’Almeria i un dels màxims favorits per tornar a Primera Divisió, esglaó que van perdre la campanya anterior. Els homes entrenats per Lucas Alcaraz i després d’unes jornades d’adaptació a la nova realitat, sembla que s’han assentat ja a les posicions capdavanteres que ja no voldran abandonar més. Es tracta d’un conjunt ple de talent i d’experiència tan a Primera com a Segona Divisió A, fet que els ha permès sumar força punts en alguns partits igualats i on sense ser millors han acabat vencent.

Tot i perdre autèntics referents durant l’estiu passat com Diego Alves o Piatti que van reforçar el València, els andalusos no van perdre el món de vista i van apostar per un model que s’adaptés a la nova categoria. Sota pals hi segueix tot un veterà com és Esteban i que està quallant una gran temporada amb una defensa que el té ben cobert per jugadors com els laterals Jakkobsen, Dani Bautista, Macedo i uns centrals tan destacats com Acasiete, Carlos García o Marcelo Silva que estan rendint a un mot bon nivell. Al centre del camp hi dona la consistència i l’equilibri perfecte l’aragonès Soriano que habitualment acompanya a Bernardello i l’elegància d’un Corona que és qui mou a l’equip i un dels jugadors que més perillós pot resultar en l’última passada. Verza i Vargas, així com Áaron Ñíguez estan gaudint de bons minuts rendibilitzats de gran manera en favor dels andalusos. Mentre que a la parcel•la més ofensiva hi trobem jugadors molt destacats, com és el cas del suec Goitom, i sobretot l’eclosió del català Aleix Vidal que està fent una gran campanya anotant gols de gran importància per als seus i que mai s’hagués imaginat una adaptació tan ràpida a la nova categoria i al seu nou equip després d’arribar-hi procedent del filial del Mallorca. I és que aquest jugador de Valls, arribaria en un principi a Almeria, per actuar-hi també en el seu equip filial. L’autèntic referent d’aquest Almeria però es diu Ulloa, més conegut com a “Ciclón” i és que la majoria de gols del seu conjunt han estat seus en una mostra que es tracta d’un jugador d’una categoria superior i molt l’haurem de vigilar si volem tenir opcions de puntuar a l’estadi de los Juegos del Mediterráneo.

En un partit que vindrà marcat també per l’eliminatòria de Copa del Rei que està disputant l’Almeria davant l’Osasuna de Pamplona i que podria ser important per agafar més desprevinguts als homes de Lucas Alcaraz. Serà el primer cop que el Sabadell visiti a l’Almeria en competició estatal.