divendres, 9 de desembre del 2011

El Rival: Elche C.F.

L'Elche intentarà donar el salt a Primera aquesta temporada

Darrer partit a l’estadi de l’any 2011 davant un Elche que la campanya anterior va tenir a tocar l’ascens a la Primera Divisió. I és que després de finalitzar en quarta posició la lliga regular van desfer-se en primera ronda del Valladolid però ja en la definitiva van topar-se contra el Granada que seria qui acabaria pujant de categoria. Després d’aquest desencís l’equip presidit per José Sepulcre es marca l’objectiu de repetir experiència i si pot ser amb èxit final i és que no volen sentir a parlar de quedar fora de les places que donen accés a lluita per l’ascens a final de la temporada regular.

Tot i tenir baixes importants com la del porter Jaime que va firmar pel Valladolid, els defenses Ripa i Samuel que van fitxar per Numancia i Hércules respectivament o el centrecampista David Sánchez que va fer-ho per l’Atlético Baleares no van escatimar alhora de substituir aquests jugadors per d’altres com Juan Carlos i Bille del Vila-Real B o Luque del Córdoba. Una temporada més a la banqueta hi seurà Pepe Bordalás que tan bona feina està fent a Elche on realment es postula com un dels millors tècnics que ha passat pel Martínez Valero en els darrers anys. Forma un conjunt molt compacte tot i la irregularitat que han demostrat en aquest primer tram de temporada alternant grans resultats amb d’altres molt més decepcionants i del tot inesperats. Tot i així, tenen una defensa realment interessant amb jugadors que marquen diferències a pilota aturada com són els centrals Etxeita i Pelegrín que van molt bé per alt i també Edu Albácar tot un especialista en els xuts de falta amb una cama esquerra prodigiosa. També Carpio per banda dreta és un punyal pujant en zona ofensiva. Héctor Verdés, Javier Flaño o el francès Beranger qui va estar molt a prop de firmar pel nostre Sabadell l’estiu passat, completen una reraguarda d’autèntic luxe amb un Juan Carlos que sota pals és tota una assegurança. El centre del camp està comandat per Luque, tot un pulmó en la feina de recuperació al igual que l’argentí Acciari qui es mostra del tot contundent quan la ocasió ho requereix. També Mantecón que està jugant a un molt bon nivell durant tot l’any. La baixa però de David Generelo que va ser operat al juny passat d’una greu lesió de genoll i que el mantindrà apartat fins ben entrat el mes vinent no ha jugat en favor dels blanc-i-verds que han notat en excés la seva absència. Es tracta d’un equip amb les bandes molt marcades i són el seu principal perill on la rapidesa d’homes com Jordi Xumetra, Kike Mateo o Perico són letals si els equips rivals no hi posen remei. També en compte haurem d’anar amb les genialitats de Palanca i les mostres d’oportunisme del danès Nicki Bille així com les de Linares que ha pogut tornar a jugar després de superar una llarga lesió. Però sobretot qui es mostra amb més clarividència de cara porta contrària és Ángel a qui la seva mobilitat i definició l’han convertit en l’home de referència per als de Pepe Bordalás.

La darrera visita que l’Elche va fer a la Nova Creu Alta, data de la temporada 1998/99, llavors a la Segona Divisió B en un partit que acabaria amb taules i gol d’Alberto, mentre ens empataria Huegún des del punt de penal. Abans, nosaltres n’haviem errat un ja que Txiki xutaria contra el pal encara amb empat sense gols.