divendres, 2 de desembre del 2011

El Rival: R.C. Celta de Vigo

Gran plantilla la que té l'equip de l'exarlequinat Paco Herrera

Cinquena temporada a la Segona Divisió A de forma consecutiva per un Celta que vol deixar enrere la plata i tornar a la màxima competició estatal. De fet, la campanya anterior força a prop van tenir-ho i després de finalitzar en sisena posició a la lliga regular, no van posseir fortuna als play-off sent el Granada i a la primera eliminatòria qui els deixaria sense somni. Amb Paco Herrera novament comandant la nau des de la banqueta, el Celta de Vigo amb un pressupost alt, tot i que més ajustat, serà un rival molt complicat de batre, més encara a Balaídos i és que compta amb jugadors d’una categoria fora de tot dubte i amb molt talent a totes les línies.

A més, des que va començar la temporada s’han mostrat força regulars aconseguint bons resultats que els han permès no allunyar-se mai de la zona més alta de la taula. L’equip presidit per Carlos Mouriño, no va fer grans canvis a l’estiu tot i perdre tres jugadors de màxima importància respecte la plantilla de l’any passat, on el porter Falcón va firmar per l’Hércules, i tan Michu com Roberto Trashorras van fer-ho pel Rayo Vallecano. Tot i això, arribarien fitxatges de qualitat com el defensa Bellvís que ho feia del Tenerife, el centrecampista Nacho Insa que ho feia del filial del Vila-Real o els atacants Orellana, cedit pel Granada, i el davanter Mario Bermejo a qui les lesions no l’han deixat brillar com ell s’esperava a principi de temporada. A més, l’equip de Paco Herrera sap rendabilitzar molt bé els gols que marca i és que amb una forta defensa, ja molt experimentada, dificulta molt la feina a les davanteres rivals. Habitualment juga Yoel sota pals i a la reraguarda s’hi poden trobar diferents combinacions on hi destaquen els centrals Català i Jonathan Vila o els laterals Roberto Lago i Oier que aporten molt també a la zona d’atac. Al centre del camp hi tenen molt de talent on hi sobresurten els noms de Borja Oubiña, Álex López, Bustos o López Garai, encarregats de la recuperació i també de donar joc a homes com el gironí Joan Tomàs, l’internacional xilè Orellana, Quique de Lucas, un dels referents a la mitja punta, o Iago Aspas, un home molt talentós a qui haurem de tenir ben controlat i un dels màxims artillers dels gallecs, junt amb un dels altres “killers”, com és David Rodríguez, una temporada més erigint-se com la referència més ofensiva dels de Paco Herrera.

La darrera visita que vam fer a l’estadi de Balaídos, data de la temporada 1991/92 també a la Segona Divisió A, on vam caure per 2 a 0 davant un Celta llavors entrenat per Txetxu Rojo i que ens derrotaria amb gols de Gil i Fabiano de penal, en una temporada que serviria per a que els gallecs acabessin ascendit a la màxima categoria del futbol espanyol.