divendres, 9 de novembre del 2012

El Rival: SD Huesca


Estiu mogut a El Alcoraz amb un canvi d'entrenador encara a la pretemporada. Fabri, que ja havia signat contracte amb els aragonesos, va al·legar motius personals per signar pocs dies després pel Racing Santander. El seu substitut seria Antonio Calderón que es trobava sense equip després d'entrenar l'any anterior al Tenerife sent aquesta la segona etapa amb els blau-i-grana. Tot i això, l'inici de lliga va ser força bo guanyant el primer partit al camp del Mirandés, i sent també el primer equip que va poder esgarrapar punts, a la jornada sis, amb un empat sense gols, a un Elche que fins llavors ho havia guanyat tot. Durant l'estiu van reforçar la plantilla per tal de no passar patiments en una lliga que cada cop és més igualada i patida.

Sota pals firmaria Zabal provinent del Numància, tot i que és Luís Garcia qui juga de titular habitualment. En defensa, el Getafe cediria al central Álex Pérez per una temporada i del Real Múrcia va signar el lateral Rubén Párraga. Es tracta d'un equip que basa totalment el seu joc en fer-se forts al darrera i homes de l'experiència de Clavero, Llamas i David Rivas continuen intocables respecte la plantilla de la temporada passada. A més, a finals de setembre, signaria el mediàtic Carlos Diogo, ex jugador entre d'altre del Real Madrid o Real Zaragoza. Al centre del camp hi tenen jugadors de molta qualitat i treballadors com ara Jorge Larena que signaria pel Huesca al mercat hivernal passat quan es trobava sense equip i s'ha convertit en un dels futbolistes més regulars i de millor rendiment.

Però també Luís Helguera que dóna molt equilibri a la zona ample, Antonio Núñez, amb passat al Liverpool, Sorribas o Carlos Lázaro són també futbolistes amb un rol molt important dins els esquemes de Calderón. Però sobretot és Juanjo Camacho qui dona el toc de qualitat erigint-se en un dels jugadors més perillosos i més a tenir en compte, ja que la seva verticalitat i qualitat són un hàndicap per a les defenses rivals. A més, van fitxar els centrecampistes catalans i per qui el Sabadell també es va interessar, David López provinent del Leganés i l'extrem Marc Martínez fitxat del Sant Andreu. Annunziata arribaria al final del mercat estival cedit per un Osasuna que no comptava amb ell per aquesta campanya. Al davant hi continuen Jokin Esparza i el conegut Tariq Spezie que es jugaran el lloc amb els reforços Borja, que arribava del Real Múrcia, i també el gallec Nacho Novo, que després del seu periple per terres escoceses i també polaques, torna al club on ja va jugar la temporada 2000-01.

La darrera visita que va fer la SD Huesca a l'estadi de la Nova Creu Alta fou la temporada passada en un partit que serà recordat com el del retorn a la divisió de plata 18 anys després i que, finalment, vam vèncer amb dos gols del central Jesús Olmo que servien per remuntar l'inicial de Camacho pels aragonesos.