dissabte, 3 de novembre del 2012

El Rival: Real Sporting de Gijón


Un dels desplaçaments més esperats de la temporada arribarà en ple pont de Tots Sants i El Molinón serà l'escenari on el nostre Sabadell pugui assaborir el fet de jugar en un estadi mític del futbol espanyol i on s'han viscut moltes històries. Fins l'any anterior a Primera Divisió, i és que després de quatre temporades de manera consecutiva a la màxima categoria, els asturians van quedar dinovens amb només 37 punts, fet que els acabaria condemnant al descens. Després de la marxa de Javier Clemente l'estiu anterior, els dirigents sportinguistes van donar les regnes del primer equip a Manuel Sánchez Murias, un tècnic jove que provenia del filial. L'inici no va ser gens fàcil amb dues derrotes a les primeres jornades de lliga que continuaren amb dos empats més contra equips teòricament inferiors i fins la jornada sis no vindria el primer triomf.

Tot i això, els dirigients asturians van decidir desituïr a Manolo Sánchez Murias i donar la responsabilitat a José Ramon Sandoval. Els del Molinón són un dels equips amb més història de la competició, amb un major nombre de socis i un dels conjunts cridats a lluitar per estar entre les dues primeres posicions a final de temporada. Per això, i a pesar de baixes importants que van patir durant l'estiu, com les de Rivera i Suárez que van fitxa per l'Elche, Adrián Colunga que ho feia pel Getafe, David Barral firmaria pel Orduspor turc, Eguren pel Libertad de Paraguai o Botia que ho faria pel Sevilla, els asturians van reforçar-se amb futbolistes bregats en moltes batalles i a més d'ascendir algun home del filial com Orfila o l'habilidós Mendy, també van aterrar al Molinón vells coneguts i formats a l'escola de Mareo, com el centrecampista Luís Morán qu arribava procedent de l'AEK Larnaca xipriota o el veterà central Sergio Fernández que ho feia d'Osasuna. Aquest jugador, però, degut a les continues lesions, va donar per acabada la seva carrera esportiva fa tot just una setmana.

Dels filials del Madrid i Barcelona, respectivament, van firmar el pivot defensiu Mandi i Carlos Carmona que pot actuar a l'extrem o a la mitjapunta de l'atac asturià. A la zona més ofensiva van signar dos homes cridats a ser referents i màxims artillers de l'equip com el portugués Hugo Vieira que arribava del Gil Vicente i també David Rodríguez del Celta de Vigo. A més d'aquest potencial, cal afegir jugadors importants que continuen a l'equip com ara el porter Juan Pablo, els defenses Alberto Lora, Canella, Grégory, Iván Hernández o Landeira, els centrecampistes De las Cuevas, Nacho Cases i Trejo o el davanter Mate Bilic.

Així doncs, bonic desplaçament per visitar un dels estadis amb més història de la categoria i que el nostre Sabadell no trepitja des de la temporada 1987-88 llavors a Primera Divisió en un encontre on vam caure derrotats per un clar 3 a 0 amb gols de Villa en dues ocasions i Cabrera.