divendres, 23 de novembre del 2012

El Rival: CD Mirandés

Primera temporada del Mirandés a la Segona Divisió A

Miranda de Ebro s'estrena a la categoria de plata després de fer una temporada anterior memorable on, a més d'acabar com a campions del seu grupo i pujar a les primeres de canvi derrotant a l'Atlètic Balears per 1 a 0 a Anduva i 1 a 2 a Mallorca, també van erigir-se com el modest més heroic ja que va plantar-se a les semifinals de la Copa del Rei eliminant tres equips de Primera Divisió com Racing Santander, Villarreal i Espanyol, fins que l'Athlètic Club de Bilbao els acabaria despertant del seu dolç somni. Però el fet més destacable dels de Carlos Pouso és que per primer cop a la seva història juguen a la Segona Divisió A convertint el seu estadi, Anduva, en una olla a pressió que pretenen que els faci guanyar molts punts.

Durant l'estiu van arribar a un acord amb l'Athlètic Club per a que els cedís algun jugador, tot i que les dues arribades precedents de San Mamès serien les de Koikili i Diaz de Cerio, que previàment es desvincularien del seu club d'orígen. A més d'aquests dos, els reforços s'anirien produint durant l'època estival amb la incorporació dels porters Dani Jiménez, provinent del filial del Sevilla, Iván Crespo de la Gimnàstic de Torrelavega i l'experimental Iñaki Goitia que ho feia del Real Betis. En defensa hi continuen respecte la temporada anterior Raúl Garcia, César Caneda, Garmendia, Álvaro Corral i Aitor Blanco, a més de Javi Soria fitxat del Deportivo Guadalajara amb qui va realitzar un molt bon any.

Caldrà anar amb molt de compte amb les jugades d'estratègia, on el Mirandés hi treu molt de rendiment amb la incoporació dels seus homes més alts i que són un perill constant. Al centre del camp hi va arribar Rúper, que la temmporada anterior va actura a l'Elche i també va signar el veterà Gonzalo Colsa provinent del Racing de Santander que acompanyen altres futbolistes vitals com Iván Agustín, Antxón Muneta, Martins, Bernal o Iribas. Al davant, però, és on trobem el seu futbolista més estima i no és altre que Pablo Infante, menut però a la vegada un gran jugador de futbol que es mou molt bé entre línies i un perfecte definidor cara porteria contrària. Estarà acompanyat del també rapidíssim Alain Arroyo, mentre que el joc directe que també practiquen habitualment el juguen amb davanters molt més corpulents com Aritz Mújica o Asier Goiria firmat del Girona. L'atacant José Maria Cases, així com Álex Bernal també van arribar cedits al Mirandés provinents del Granada.