dimarts, 25 de maig del 2010

Toni Lao: "L'estabilitat econòmica serà un punt a favor del Sabadell"

El defensa ha deixat clar que arriba amb molta il·lusió


Una vegada que s'ha confirmat el fitxatge de Toni Lao, @rlekinats.com ha parlat amb ell per conéixer les seves impresions sobre el seu nou equip, el Centre d'Esports Sabadell, com ha viscut aquesta temporada a la Gramenet i que espera de la temporada 2010-2011.

Toni Lao es va formar a la pedrera del F.C. Barcelona fins a cadets on va a passar a la Ferran Martorell. Ja en edat juvenil va fitxar pel RCD Espanyol on va estar sis temporades, fins a jugar amb el filial blanc-i-blau. Les dues darreres temporades ha militat a l'U.E.A. Gramenet a Segona Divisió B.

Si mirem el global de la temporada que acaba de finalitzar podríem parlar de bona a nivell individual -només t'has perdut un partit de Lliga- i a nivell esportiu amb la permanència. Tot al contrari que a nivell social i econòmic. Com has viscut la caòtica situació de la Gramenet?

La veritat es que els dos anys que he estat a la Gramenet han estat molt bons esportivament, tant col·lectivament com a nivell personal. Aquest any es va fer un equip per mantenir la categoria i finalment ho hem aconseguit. Per una altre banda, socialment han estat dos anys molt durs i complicats. Sobretot aquest últim que s'ha viscut amb molta preocupació, ja que cada dia hi havia una història diferent, ha estat sorpresa rere sorpresa i desil·lusió rere desil·lusió.

Després d'un any tan dur, m'imagino que buscaves un club seriós econòmicament parlant. Creus que aquesta fama de bon pagador que té el Sabadell el pot beneficiar a l'hora de contractar jugadors?

Crec que si. He parlat amb futbolistes que han jugat al Sabadell i tots m'han parlat molt bé del club. Aquesta estabilitat econòmica beneficiarà segur a l'hora de que els jugadors vulguin venir.

Què creus que et trobaràs al Centre d'Esports a partir de juliol? Ja saps el que és jugar a la Nova Creu Alta com a visitant, però t'han parlat del que representa el Sabadell, la seva història i la seva afició?

Espero trobar-me gent amb ganes de fer coses importants durant la temporada. El Sabadell és un club gran de Catalunya, el tercer en quant a palmarés i que ha jugat molts anys a Primera Divisió. Per molt que et parlin de lo bonic que és, s'ha de viure des de dins del club que es el que faré.

El Sabadell venia la temporada passada de jugar play off d'ascens i aquesta ha estat un pèl desil·lusionant. Quin creus que ha de ser l'objectiu que s'ha de marcar l'equip per la 10-11?

Jo, i crec que tothom pensa igual, el que vull es estar lluitant per les posicions de la part alta de la taula. Després segons vagi avançant la competició s'anirà veient les possibilitats que té l'equip. El grup tercer de Segona B és un grup molt igualat i l'any que ve continuarà sent-ho.

Lluís Carreras serà el nou entrenador. Tens alguna referència d'ell?

És un entrenador jove que ha entrenat al filial de l'Alavés, però sé poca cosa més. Encara no he tingut l'oportunitat de parlar amb ell.

La teva posició natural és la de lateral dret, però sempre se t'ha considerat un jugador polivalent.

Sí, és cert. Hi ha hagut entrenadors que m'han fet jugar a qualsevol posició, però aquestes dues últimes temporades gairebé sempre he jugat de lateral dret. De totes maneres no tinc cap inconvenient en adaptar-me a qualsevol posició que l'entrenador cregui convenient.

Dos dels noms que han sonat com a possibles reforços són Rezzónico i Barragan, dos excompanys teus. Què ens pots dir d'aquests dos jugadors?

Doncs la veritat és que és la primera noticia que tinc al respecte. Tant de bó acabessin fitxant pel Sabadell perquè són dos grans jugadors i dos grans companys dins del vestidor.

Ja per acabar, una pregunta del tot curiosa. Jugues amb les mitgetes baixades tal i com ho feia Gordillo, ex jugador del Madrid. Algun motiu en especial?

La veritat és que no. No soc un jugador d'aquests que es posa esparadrap als turmells per aguantar-me les espinilleres i per això acaben baixades. Però no hi ha cap motiu en especial.

Moltes gràcies Toni i molta sort en la teva nova etapa al C.E. Sabadell!