divendres, 22 d’abril del 2011

Un Castellón-Sabadell a El Madrigal

L'entrada del partit de l'amic Gonzalo Álvarez que té al seu blog

Si parlem d'un duel entre Castellón i Sabadell podríem parlar d'un partit entre dos històrics del futbol espanyol. Dos equips que s'han enfrontat tant a Primera, Segona A i Segona B. Podríem parlar del clar balanç positiu dels castellonencs amb un total de 22 victòries, algunes d'elles força contundents. També ho podríem fer de les tres úniques victòries arlequinades, inclós una golejada per 1-4 en el partit inaugural de la temporada 2000-2001, la del primer PlayOff. Però avui ens centrarem en un partit que no passarà a la història ni pel resultat, ni pel joc de cap dels dos equips, sinó per l'anècdota d'on es va haver de jugar el partit.

Estem parlant de la 14a Jornada de la temporada 2003-2004. El Centre d'Esports Sabadell, llavors entrenat per Robert Elvira, visitava un Castellón líder i clar favorit per l'ascens a Segona A. La curiositat es que l'encontre es va haver de disputar a El Madrigal, estadi del Villarreal, degut a la clausura del Nou Castàlia per quatre partits, després rebaixat a dos. El del Sabadell era el segon partit i últim a l'exili. En un partit de Copa davant el València, l'àrbitre català Téllez Sánchez va rebre l'impacte d'una batèria de mòbil i va decidir suspendre l'encontre. El duel es va continuar dies més tard a porta tancada i Castàlia va ser clausurat pel Comité de Competició. Aquell dia, a El Madrigal, el Sabadell arribava en onzena posició i el Castellón era el primer classificat. De nou, una nova derrota a terres castellonenques per 2-1. De res va servir l'empat momentani de Jordi Tarrès. Per cert, a l'equip local hi jugaven un tal Òscar Ollès i un tal 'Pepe' Castell, posteriors jugadors arlequinats. I com a curiositat, l'entrada que adjuntem a l'article posa que el partit es va disputar a Castàlia. Tot seguit us deixem la fitxa tècnica del partit:

Castellón 2-1 Sabadell
23 de novembre de 2003 - El Madrigal

Castellón: Oliva, Dealbert (Javi Sanchís), Fuentes, Miguel, Mora, Rodri (Besalduch), Eloi, Melgar, Marcos, Juanjo i Ollès (Castell)

Sabadell: De la Fuente, Viale, Xavi Muñoz, Rafa Caro, Camacho (Soriano), Jaume, Amantegui, Dot (Alberto), Víctor Santos, Tarrès i Orife

Gols: 1-0 Melgar (p) (min. 23); 1-1 Tarrès (min. 41) i 2-1 Marcos (min. 71)

Àrbitre: Otero Sánchez-Seco. Targetes grogues a Dealbert, Rodri, Melgar i Marcos; De la Fuente, Víctor Santos i Orife