dimarts, 13 de març del 2012

Jordi Matamala: un vell conegut


Aquest dissabte, el Centre d'Esports Sabadell viatja a Huelva per enfrontar-se al degà del futbol espanyol, el Recreativo. Un equip històric que no fa molt militava a Primera Divisió i que busca el retorn a la màxima categoria amb alguns jugadors catalans. Un d'ells és el gironí Jordi Matamala. El de Viloví d'Onyar va fer carrera a terrers gironines en dos equips com el Palamós i el Girona abans de fitxar al 2010 pel conjunt andalús. Però avui rememorem un partit de Matamala que va jugar contra el Sabadell amb la samarreta de L'Hospitalet, un altre dels seus exequips.

Ens hem de remuntar a la temporada 2000-2001, la del primer PlayOff a Segona Divisió A i amb els Almunia, Genís Garcia, Sala, Molist, Diego Torres i companyia en plantilla sota les ordres de Pere Valentí Mora. En partit disputat el 14 d'abril de 2001 i amb les càmeres de Televisió de Catalunya, el Sabadell visitava l'estadi municipal de L'Hospitalet en un partit molt important de cara a jugar les eliminatòries d'ascens, ja que L'Hospi que entrenava Lluís Pujol era un rival directe. Aquell dia, l'àrbitre de l'encontre era la balear Carolina Domènech. Ella i l'actual jugador del Recre Jordi Matamala van ser els protagonistes d'aquell encontre. L'àrbitre perquè va deixar al Sabadell amb 9 jugadors abans del descans -expulsant per doble targeta groga 'Motoret' Sala i Diego Torres- i Matamala perquè va marcar un gol a la porteria d'Almunia i un altre...a la seva pròpia porteria. Com a curiositat, en la foto que adjuntem de la crònica de Mundo Deportivo, la signa un tal Sergi Garcés, actual cap d'esports de Ràdio Sabadell. A continuació us detallem la fitxa tècnica del partit.

C.E. L'Hospitalet 3-1 C.E. Sabadell
14 d'abril de 2001 - Estadi Municipal de L'Hospitalet

L'Hospitalet: Miguel Navarro, Vacas (José), Roberto Navarro, Raset, Uceda, Melero (Preciado), Marcos, Javi García, Jordi Matamala, Siscu i David Ávila (Ricky)

Sabadell: Almunia, Lakabeg, Serrano (Jaume), Genís García, Dot, Sala, Toni Polo, Egoitz, Molist (Gago), Diego Torres i Juan Carlos Sanz (Callicó)

Gols: 1-0 Siscu (min. 2), 1-1 Jordi Matamala (p.p.) (min. 11), 2-1 Jordi Matamala (min. 33) i 3-1 David Ávila (min. 35)

Àrbitre: Carolina Domènech