divendres, 9 de març del 2012

El Rival: F.C. Barcelona 'B'

Onze titular del Barcelona B en el partit de la primera volta

El filial del Barcelona, ja sense el bo d'Isaac Cuenca que amb dorsal de la primera plantilla ja en forma part, visitarà la Nova Creu Alta per viure el primer derbi de la segona volta contra un equip ple de talent i de bons jugadors que de ben segur ens crearan molts problemes. I és que els d'Eusebio Sacristán després d'un inici més que complicat i oferint molts dubtes, va redreçar el rumb per a situar-se a una zona còmode de la taula classificatòria, més concorde amb la plantilla de que disposen els de Les Corts.

Fora de casa s'han mostrat com un conjunt molt difícil de batre, oferint grans partits com les golejades aconseguides a Cartagena o Alcoi i també els meritoris empats a camps com els de l'Alcorcón, Córdoba o Vila-real B. Tot i això també han sortit derrotats de camps d'equips de la zona alta com són Elche o Valladolid. A tot això, la plantilla barcelonista, a mida que ha avançat el campionat s'ha anat veient força condicionada pel treball del primer equip, on els de Guardiola amb les moltes baixes que han patit, s'han vist obligats a recórrer el filial i a dependre'n per molts partits. Així jugadors com el sabut Isaac Cuenca, el sabadellenc Cristian Tello que en el seu debut com a titular a Primera Divisió va marcar contra la Real Slociedad, Jonathan Dos Santos, Sergi Roberto i, fins i tot, Gerard Deulofeu han actuat repetidament amb els grans. A més, Jonathan Soriano va deixar l'entitat culé al mercat d'hivern per fitxar pel Red Bull Salzburg austríac, deixant al sevillà Rodri com a únic davanter nat.

Però tot i aquestes baixes que en diferents partits han tingut, el filial pot presumir de seguir tenint a jugadors tan determinants com els defenses Martín Montoya, Marc Bartra, Muniesa que també ha actuat alguna ocasió al migcentre o un centre del camp perillós i molt creatiu amb homes com Rafinha a qui haurem de vigilar ben a prop, Carmona, Riverola, Espinosa i la perillositat per banda de Kiko Femenía que darrerament ha aconseguit trobar un millor joc del que va oferir a les primeres jornades de lliga o Lobato que va estar lesionat durant força jornades. Al davant Rodri és un estilet que molt oportunista acostuma a trobar forats a les defenses rivals.

La darrera vegada que el filial barcelonista va visitar la Nova Creu Alta, data de la temporada 2009/10, llavors a la Segona B en un partit on vam caure derrotats per 2 a 3, tot i el gol inicial de Joel, primer que feia a la lliga. Posteriorment els barcelonins anotarien tres gols per mitjà de Nolito que en faria dos i Jonathan Soriano. Juvenal ja en el descompte escurçaria diferències.