divendres, 16 de març del 2012

El Rival: R.C. Recrativo de Huelva

Onze titular del Recre a la primera volta a la Nova Creu Alta

Després d'una primera volta força titubejant i mirant més a la part de sota que no pas la zona alta, el degà del futbol espanyol mirarà de remuntar el vol i quedar el millor classificat possible a final de temporada intentant no passar angúnies. I és que un dels principals handicaps dels d'Álvaro Cervera ha estat la irregularitat que han mostrat al seu estadi, el Nuevo Colmbino on han deixat escapar molts punts amb derrotes contra equips com Murcia, Celta, Almeria Xerez o Deportivo de la Corunya, però també cedint empats contra conjunts de la zona més mitjana de la taula com el Numancia o el Huesca.

Tot i això s'han mantingut sempre fora de les posicions de perill i de descens a la Segona Divisió B, fet que seria tot un desastre més tenint en compte la complicada situació econòmica dels andalusos. Amb una plantilla disposada i dissenyada per jugar més a no encaixar que per fer un futbol vistós, els de Cervera van moure el mercat d'hivern per incorporar a tres futbolistes, un d'ells el lateral esquerrà Fernando Vega i amb força anys d'experiència a la màxima divisió del futbol espanyol actuant amb el Betis i que actualment es trobava sense equip. També van incorporar dos jugadors amb caire més ofensiu i molt destacats en el seu equip que era el mateix, el San Roque de Lepe de la Segona B. Es tracta del centrecampista Jesús Rubio i del davanter corpulent Jesús Berrocal, tot un especialista en el joc aeri. Per contra van acabar marxant davant la falta de minuts el defensa Kike Tortosa que firmava per l'Alavès, el brasiler Soares, així com Héctor Font que marxava al Cartagena i Ximo Navarro al Córdoba.

Evidentment, tot i la seva vocació més defensiva, els de Huelva mantenen una columna vertebral amb jugadors importants com el porter Manu, els defenses Córcoles, Aritz Borda, Cifuentes o Zamora a qui és complicat sorprendre per dalt. Com a pivots tan Jordi Matamala o Manolo Martínez fan una feina de treball i de desgast molt important també acompanyats per Juan Villar un altre dels homes de brega del conjunt andalús. Caldrà anar amb molt de compte amb el joc per banda on hi actuen futbolistes ràpids i perillosos com Fidel, Granero, Álex Quillo o el veterà Aitor que és tota una institució dins l'equip. Mentre que al davant la força de Javi Álamo és tot un incordi per a les defenses rivals amb una continua lluita que el fa difícil de marcar. Però els dos referents del Recreativo i màxims golejadors són el ràpid Pablo Sánchez i el mallorquí Sergi Enrich que a més ja sap que és fer-li gols al Sabadell quan jugava al Mallorca B.

La darrera visita que vam fer a Huelva, llavors a l'antic Colombino, data de la temporada 1989/90, també a la Segona Divisió A, en un partit on visitàvem el fanalet vermell de la classificació, però res vam poder fer per vèncer i finalment cauríem per 2 a 0 amb gols de González i Vicente.