divendres, 17 de maig del 2013

El Rival: Real Racing Club de Santander


Penúltim partit a l'estadi on rebrem la visita d'un Racing de Santander que ha tingut molts problemes durant la temporada i on els canvis d'entrenador en certs moments no els van donar l'efecte desitjat. José Aurelio Gay, que debutava al desembre justament en un partit al Sardinero davant el nostre Sabadell substituint a Fabri, seria cessat després de només tres mesos acumulant 4 victòries, 1 empat i 6 derrotes, la última davant el Numància per 2 a 0 i que seria el detonant. Al seu lloca arribaria l'asturià Alejandro Menéndez, ex-tècnic entre d'altres del Real Madrid Castilla. Va començar amb un triomf per 2 a 1 davant el Real Múrcia i oferint bones dosis de creure en la salvació de categoria.

Compten amb una plantilla experimentada amb jugadors fins i tot internacionals com el defensa Bocanegra, absolut per Estats Units, els centrecampistes Marcos Gullón, Óscar Pérez, Jorge Alonso, Albert Dorca o els davanters Kone, màxim artiller de l'equip, l'internacional israelià Gai Assulin o el serbi Andrija Kaludjerovic. A més, durant el mercat d'hivern es van reforçar molt bé amb futbolistes que van arribar cedits com els defenses Tiago Pinot procedent del Deportivo, Martí Crespí del Chernomorets, el centrecampista barceloní Andreu del Lechia Gdansk i els atacants Quini que ho feia de l'Alcorcón i Juanmi del Màlaga. Per contra, van marxar Longás al nostre Sabadell, Ruymán al Recreativo i Rochea per l'Hapoel.

Fora de casa es tracta d'un equip a qui li costa treure quelcom de posititu, tot i algun triomf de prestigi com l'1 a 2 al camp de l'Sporting o els empats a estadis complicats com els del Huesca o Guadalajara. Per contra, han caigut golejats al Mini Estadi (4-1) i també davant el Real Madrid Castilla (4-0) o en d'altres ocasions més ajustat com a Córdoba (2-0), Múrcia (1-0), Girona (1-0), Recreativo (1-0) o Lugo (3-2). Tot i això, no serà gens fàcil ja que voldran reivindicar-se guanyant, tal i com van fer en la seva darrera visita a la Nova Creu Alta la temporada 1992-1993 per 3 a 4. Partit de trist record, ja que seria l'últim a la categoria de plata a l'estadi abans del llar trajecte de 18 anys per Segona B i Tercera Divisió. Aquell dia va avançar-se el Racing amb un clar 0 a 3 amb gols de Zigmantovich, Pineda i Mutiu que aconseguiríem igualar per mitjà de Manel, Barbarà i Piti. Ja en el temps d'afegit Sabou anotaria el gol del triomf càntabre.