divendres, 24 de maig del 2013

El Rival: CD Lugo

Bona temporada la que està fent el Lugo de Quique Setién (Foto: CD Lugo)

L'Anxo Carro de Lugo veurà el penúltim desplaçament dels nostres aquesta temporada i ho farà per visitar un estadi incòmode de petites dimensions i on els locals hi apreten de veritat. A més, si les condicions climatològiques no acompanyen aquell dia l'estat del terreny de joc es fa molt pesat i la força física guanya molts punts. Els de Quique Setién, que estan realitzant una magnífica campanya, no seran un rival gens còmode i segur ens posen les coses molt difícils amb una plantilla confeccionada amb futbolistes experimentats i molt lluitadors, forts defensivament i amb una gran entrega damunt el rectangle de joc. 

Una fota defensa contundent i gens fàcil de superar per alt i amb un centre del camp sòlid amb molt de muscle que acostuma a ser peça fonamental dins els esquemes del tècnic gallec. A dalt, la gran temporada d'Óscar Díaz que és el màxim golejador del Lugo, fa que sigui un rival perillós que aprofita molt bé els contracops tal i com ja van demostrar al partit de la primera volta on van vèner per 0 a 1. Al mercat d'hivern van incorporar els atacants Iván Pérez i Guayre, jugadors que es trobaven sens equip, així com Airam que procedia del Numància, mentre que a la defensa arribaria el central Tena procedent del Córdoba. Per contra van marxar Galindo i Berodia al Jorge Wilstermann bolivià, el davanter Fran Sol que era cedit al Real Oviedo i Raúl Fuster que marxaria al Salamanca. 

Al seu estadi pocs han estat els conjunts que hi han sumat els tres punts, tot i que els altres dos equips catalans de la categoria, curiosament, hi van vèncer per 1 a 2 després de remuntar un marcador advers i de manera força afortunada. La majoria de rivals, però, hi van sortir derrotats, com ara Las Palmas (3-1), Real Madrid Castilla (3-2), Recreativo (2-0) o inclús el líder Elche que va caure per 1 a 0. L'última visita que vam fer a l'estadi Anxo Carro de Lugo data de la temporad 1992-1993, llavors també a Segona Divisió A, en un mal partit que pedríem per 2 a 0 amb gols de Montoro i Joksimovic.