dissabte, 15 de desembre del 2012

El Rival: Racing Santander


Santander i El Sardinero serà novament una visita obligada per una afició arlequinada que viurà un bonic duel en un estadi que, fins fa res, era de Primera Divisió. I és que els cantàbrics, després d'una pèssima temporada anterior, van quedar últims classificats de la lliga perdent la categoria 10 anys després. Aquest any, amb un inici molt dubitatiu i amb molts problemes tant a nivell econòmic com a nivell institucional, van cessar el que havia de ser el tècnic inicial, Juan Carlos Unzué, abans de començar la temporada sent substituït per Fabri, que dies abans havia deixat la banqueta del Huesca al·legant motius personals. Els dolents resultats i una pèssima classificació -posicions de descens- han condemnat al tècnic que aquesta mateixa setmana ha estat destituït i José Aurelio Gay es farà càrrec dels càntabres fins a final de temporada.

Tot i aquest problemes, el Racing té una molt bona plantilla amb jugadors contrastats com ara el centrecampistes Longás, que durant l'estiu va estar molt a prop de venir a Sabadell, l'ex del Girona Albert Dorca, el defensa internacional americà Carlos Bocanegra, Óscar Pérez firmat del Granada o els davanters Gaizka Saizar, ex del Sabadell, el serbi Kaludjerovic o l'israelià Gai Assulín. De totes maneres, molts van ser els reforços que van realitzar durant l'època estival, fet que han notat durant l'inici de campionat on les peces encara no estaven del tot compactades. Els costa molt fer gols, però es caracteritzen perquè en reben molt pocs, convertint-se en un dels equips menys golejats de la categoria. A la Copa del Rei tampoc van tenir sort i a la segona eliminatòria, després d'eliminar al Lugo a la primera, van caure derrotats per 4 a 2 al camp del Las Palmas a la pròrroga.

La darrera visita que vam fer a l'estadi de El Sardinero data de la temporada 1992/93, l'última dels nostres a la divisió de plata abans del doble descens, en un partit on vam donar una bona imatge tot i caure per la mínima amb gol d'Edu Garcia, davant un Racing on hi actuaven jugadors que arribarien a ser tant mítics com el nigerià Mutiu, Ceballos, Sañudo o Quique Setién.