dijous, 3 de febrer de 2011

La seguretat sota pals


Laura Segura té un dels xuts més potents de la categoria (Foro: Pedro Salado)

Laura Segura porta tota la vida jugant a futbol. Egarenca de naixement, amb el CE Sabadell ha descobert la llum i s'ha fet amb la titularitat indiscutible de la porteria arlequinada. Enrere queden els seus començaments en el Juan XXIII de la ciutat veïna, i ara és una de les porteres més valorades de la categoria per la seva col·locació i per la seva potència de xut.

Com vas començar en el futbol?

Vaig començar a jugar a futbol amb 5 anys, ja que des de ben petita m'encantava jugar i sempre anava amb una pilota a la mà. Em vaig iniciar en un equip masculí, ja que abans no havien gairebé equips femenins.

Cobrir la porteria, és una de les posicions més delicades d'un equip. Com portes aquesta pressió?
La pressió d'estar sota pals és diferent en cada partit, ja que cada encontre és un món diferent. Quan comences a jugar de portera al principi és mes difícil suportar aquesta pressió, però amb els anys aquesta pressió va disminuint. Ara solament la tinc en partits concrets, com potser el cas d'algun derbi.

Que et passa per el cap quan t'han de xutar un penal en contra?

El primer que se'm passa pel cap és pensar en com puc distreure a la contrària i després tenir total confianç en que puc aturar-lo.

Que creus que li falta a l'equip per a tenir més regularitat aquesta temporada?

A l'equip ens falta més confiança amb nosaltres mateixes, jugar moltíssim mes en grup i no individualment, encara que crec que aquest any estem a poc a poc millorant. Una cosa que ens està passant aquestes setmanes enrere és que ens venim a baix molt ràpid, amb qualsevol contratemps ineseprat, i cal aixecar el cap.

On creus que hi ha més futur en el futbol femení, a la ciutat de Sabadell o a la de Terrassa? Per que ho penses?

Amb tot el meu pesar, ja que jo sóc egarenca, penso que hi ha molt més futur en el futbol femení a Sabadell. A Terrassa hi ha molt pocs equips femenins, d'aquí al fet que jo estigui jugant en un equip de Sabadell. Quan jo vaig començar a jugar amb noies solament hi havia un equip femení a Terrassa.