divendres, 8 de març del 2013

El Rival: SD Ponferradina



Sense precedents en partits jugats a la Nova Creu Alta entre Sabadell Sociedad Deportiva Ponferradina, els castellans veiatjaran fins a la capital del Vallèse Occidental com un conjunt que ha realitzat una molt bona primera meitat de campionat, situant-se en la majoria de moments en una zona mitjana de la taula classificatòria. L'equip entrenat per Claudio Barragán, que ja va superar-nos clarament al partit dela primera volta per 3 a 1, no posarà les coses gens senzilles, tot i ser fora de casa on els ha costat més puntuar.

A més, lluny d'El Toralín, curiosament, no ha empatat cap dels seus encontres durant tota la primera volta. Si, en canvi, que han aconseguit resultats molt meritoris com les victòries a estadis tan complicats com els del Madrid Castilla (1-2), l'Sporting de Gijón (2-3), Recreativo (0-2) o Numància (0-1). Tampoc quan perden es caracteritzen per deixar-se anar i venen sempre les derrotes molt cares i és que gairebé cap rival els ha pogut superar còmodament. Basen el seu joc en la contundència defensiva i en aprofitar molt bé les badades dels contrincants, així com les jugades d'estratègia a pilota aturada que els han servit per acumular una bona suma de punts.

Al mercat d'hivern, van moure poc el mercat ja que les dues baixes, la del porter canari Orlando Quintana, que marxaria a l'Oviedo, seria substituïda per Juanma que arribava del Cartagena. Tanmateix, el davanter Urko Vera, per a qui ens vam interessar nosaltres el passat estiu, deixava la Ponferradina per firmar per l'Alcorcón, fet que propiciava l'arribada del centrecampista Saúl Fernández provinent del Deportivo de la Corunya. Per un partit prou atractiu i qu comptarà amb un dels jugdors de la lliga més encertats cara porteria contrària. I és que la davantera dels de Claudio Barragán hi actua Yuri da Souza, que és el màxim artiller del seu equip seguit del conegut Máyor, i que està en un gran moment de forma. Caldrà vigilar-lo de ben a prop, ja que es tracta d'un atacant molt potent i amb molt olfacte de gol.