divendres, 29 de març del 2013

El Rival: Córdoba CF



La setmana santa andalusa viurà el seu especial episodi per a un Sabadell que es desplaçarà fins al Nuevo Arcángel de Córdoba per intentar sumar punts de vital importància contra un conjunt que aquesta mateixa temporada ja ens va eliminar de la Copa del Rei, per tenir posteriorment el premi d'enfrontar-se a tot un Barcelona que, finalment, els acabaria apartant de la competició. Rafa Berges, el tècnic blanc-i-verd, sap que es tracta d'un partit rellevant per continuar amb les aspiracions de situar-se a la zona alta de la taula classificatòria i lluitar una temporada més per ascendir de categoria.

La irregularitat que han mostrat durant tot l'any els ha impedit estar encara més amunt, i és que al seu estadi equips com l'Elche (0-1), Hércules (1-2), Recreativo (0-2), Sporting (1-1) o Xerez (0-0) ja saben que és puntuar-hi. Encara que amb un joc de lluita i molta brega, els andalusos són un conjunt que des del darrera intenten sorprendre al rival basant-se en una forta defensa comandada per homes ja veterans a la categoria. A més, durant el mercat d'hivern va arribar també el centra Armando Lozano, que després del seu pas pel filial del Barcelona va jugar al darrer mig any al Veracruz mexicà. També a la reraguarda aterraria del Deportivo de la Corunya Diego Seoane, que després d'ampliar contracte amb els gallecs arribaria cedit al Córdoba en busca de més minuts. Mentre que a la zona més ofensiva firmarien al jove brasiler de només 18 anys Pauliño que actua a l'extrem esquerre i que prové del Bahia, així com el mallorquí Xisco, que després de rescincdir contracte amb el Newcastle, tornava a Espanya l'últim dia del mercat de fitxatges de gener. També van patir baixes com la dels defenses Tena que marxava al Lugo, Fernández que ho feia al Real Zaragoza, Cerrajeria o els atacants Pepe Diaz que fitxava pel Real Oviedo, Ayina a l'Écija i Patiño pel Xerez, tot i fa poc va marxa a Tailàndia.

La darrera visita que vam fer al Nuevo Arcángel de Córdoba data de la temporada anterior, quan llavors en un molt bon partit dels nostres vam acabar empatant sene gols, tot i que els locals es quedarien amb 10 jugadors per l'expulsió del central Ximo Navarro al minut 56.