divendres, 20 d’abril del 2012

El Rival: Girona F.C.


El darrer derbi de la temporada serà davant el Girona a l'estadi de la Nova Creu Alta, i contra un equip que també ha patit molt durant la temporada acumulant moltes setmanes sense victòries, fet que acabaria condemnant al tècnic Raúl Agné que seria destituït després de la jornada 20 i caure per 3 a 0 a camp del Recreativo de Huelva. El seu substitut seria l'asturià Yosu Uribe que es trobava sense equip. Tot i aquest canvi, no es veuria un efecte immediat en els resultats ja que el nou entrenador tardaria fins a sis jornades per veure un triomf del seus i la directiva també el cessaria relevant-lo per l’exsecretari tècnic, i fins ara entrenador del Farners a Primera Catalana, Javi Salamero. Tot i això, la plantilla gironina és de qualitat, amb jugadors desequilibrants i de molt talent.

Per tant no serà fàcil l'enfrontament davant un equip molt necessitat i que fins al final buscarà la permanència a la categoria. Sota pals s'han anat alternant la titularitat els porters Santamaria i Dani Mallo, ambdós molt solvents i molt segurs. La defensa, però, s'ha vist superada en moltes ocasions també per errades greus individuals cosa que els ha fet perdre punts importants. Al centre del camp és on hi tenen futbolistes capaços de generar joc ofensiu com l'omnipresent Jandro que, a més, és un excel·lent tirador de faltes o la màgia de Benja i Coromines a la zona més ofensiva. El banyolí, a més, és el màxim golejador de l'equip i en moltes ocasions actua de falç davanter centre gràcies a la seva mobilitat i rapidesa. Al mercat d'hivern van moure fitxa i es van reforçar amb els defenses Yago Fernández provinent del Malmoe suec i Dani Erencia que ho feia del Terrassa i amb molt mala sort, ja que el dia del seu debut es trencava els lligaments del genoll causant baixa durant sis mesos.

També van arribar jugadors al centre del camp com Matias Ballini que firmava de Rosario Central, així com el nigerià Omgba arribat des de l'Huracán de València i Óscar Díaz que ho feia del Xerez i que els aportarà més profunditat a les bandes. Però el reforç amb majúscules era Acciari procedent de l'Elche i que farà una gran feina de treball i recuperació de possessions, un perfecte acompanyant de Marcos Tébar i Albert Dorca a la zona ample del terreny de joc. Al davant firmava Goiria arribat des de Cartagena i que marcava un gol vuit mesos després en la derrota per 3 a 2 dels gironins a Las Palmas. Amb totes aquestes variants treballa Javi Salamero per redreçar una situació complicada, però amb esperança de donar una alegria a tota la ciutat a final de temporada.

La darrera visita que va fer el Girona a la Nova Creu Alta data de la temporada 2007/08 a la Segona Divisió B en una tarda de desastrós record per als arlequinats on l'àrbitre seria el trist protagonista expulsant De Navas als primers minuts de partit per una falta inexistent i anul·lant un gol legal a Toni Mora. El marcador acabaria en un dolorós 0 a 5 amb gols de Miki Albert per partida doble, Chechu, l'exarlequinat Arnal i Xumetra.