divendres, 9 de setembre del 2011

El Rival: F.C. Cartagena

Marc Fernández en el dia de la seva presentació

És un dels equips que més s’ha reforçat per intentar donar el salt a la màxima categoria del futbol espanyol durant l’estiu. S’estrenarà a la banqueta Paco López que prové de l’Alcoyano, tot i que va ser destituït la temporada anterior, curiosament just abans que els seu equip visités la Nova Creu Alta. Serà la primera experiència a Segona A, però és un tècnic que promet i apunta alt. El tretzè lloc de la campanya anterior va deixar un mal sabor de boca, més encara quan ara fa dos anys van estar molt a prop de pujar de categoria tot i que era un nouvingut a la Segona A.

Per aquest motiu el club presidit per Francisco Gómez ha apostat fort per fer un equip de garanties. Un dels reforços més sonats és el de Marc Fernández, que després del seu gol a Ipurua la temporada passada, va preferir canviar d’aires i deixar el nostre club, d’una manera força dubtosa, i signar pels murcians. Sota pals hi van arribar dos porters molt experimentats com són Juanma de l’Aris de Salònica i també Reina que ho va fer del Llevant i que substituiran a Casilla que va retornar a l’Espanyol. A la defensa hi continuen homes com Chus Herrero o el conegut Txiki i que es veuran acompanyats pels laterals Kijera, ex-jugador de l’Eibar, o Josemi que amb experiència entre d’altres al Liverpool firma procedent de l’Iraklis. També van aterrar al Cartagonova durant el mercat d’estiu jugadors experimentats com Manu i Manolo Gaspar ex del Màlaga, així com Abraham Paz, molt perillós a les jugades a pilota aturada o el jove Goni que arribava del Zaragoza. El centre del camp és d’autèntic luxe, on la pèrdua d’homes com Longás es veurà perfectament compensada amb l’arribada de futbolistes importants com Álvaro Antón que ho fa del Valladolid, Dimas del Numància, Collantes del Granada o el brasiler Cléber que ho feia del Vitoria Guimaraes. A tot ells s’hi afegeixen els qui continuen com Ander Lafuente, tot força al centre del camp, Mariano, Maldonado o l’egarenc Toni Moral i que és un dels homes amb més màgia a les seves botes.

Davant l’arribada del corpulent Salva, que la temporada passada va actuar al Teruel on va fer-nos un gol de cap en el partit de la segona volta jugat a terres aragoneses i sobretot la d’Iván Bolado provinent del Racing, fan d’una plantilla molt interessant i que donarà que parlar aquesta temporada tot i el mal inici de campionat. La darrera visita que va fer el Cartagena a la Nova Creu Alta, llavors Cartagonova, data de la temporada 2003/04 on en un tram final de lliga molt dolent vam caure per 0 a 2 amb gols de Sívori i Isaac de penal.