divendres, 6 de desembre del 2013

El Rival: FC Barcelona 'B'

El Barcelona B ha canviat bastant d'una temporada a una altre (Foto: LFP)

Enmig del pont de desembre visitarem el barri de Les Corts per enfrontar-nos al filial del Barcelona en busca del triomf en un estadi que, generalment, ens costa força sumar-hi punts. Amb la continuitat d'Eusebio a la banqueta culé, l'equip blaugrana va patir molts canvis durant l'estiu passat amb baixes de jugadors molt importants i amb el contrapunt de reforços de gent molt jove en busca de fer-se un lloc dins la categoria. Futbolistes com Marc Muniesa, Gerard Deulofeu o Luís Alberto emigraven cap a Anglaterra per enrolar-se a equips com Stoke City, Everton o Liverpool, respectivament 

També van marxar el central Lombá que fitxava per l'Elche, Rafinha pel Celta de Vigo i Araujo que tornava cap a Argentina. També tornava cap al seu país Gus Ledes que signava per Rio Ave. Homes com Sergi Robert o el porter Oier ascendien al primer equip i Kiko Femenia rescindia contracte per marxar a un altre filial, en aquest cas el del Real Madrid. Per contrarrestar tantes baixes, la direcció blaugrana va decidir buscar a casa i fer confiança a molts futbolistes que pujaven des del juvenil com Sandro Ramírez, Pol Calvet, David Babunski, Quintillà, Sergi Samper, Gafarot o Bagnack. També van apostar per homes amb més experiència dins la categoria com ara Edu Bedia procedent de l'Hércules, el porter Adrià Ortola del Villarreal B, Denis Suárez del Manchester City i, sobretot, l'elèctric Dani Nieto provinent de l'Alcorcón i per qui el Barcelona va pagar gairebé 500.000 euros.

A més, hi continuen respecte l'anterior homes que ja comencen a ser "veterans" com el porter sabadellenc Jordi Masip, els defenses Sergi Gómez, Carles Planas o els centrecampistes Ilie i Espinosa. L'inici de campionat per als d'Eusebio no va ser fàcil, sobretot lluny del seu camp on guanyar punts no els va ser gens senzill. Tot i això es tracta d'un conjunt ple de qualitat i que en qualsevol moment et poden fer un estrip.