diumenge, 2 de febrer del 2014

Un arbitratge polèmic ens impedeix puntuar

RC Deportivo 2-1 CE Sabadell

Deportivo: Fabricio, Laure, Bergantiños, Seoane, Insua, Juan Domínguez, Wilk, Salomao (Sissoko, min. 85), Rabello (Uxio, min. 78), Luisinho i Borja Bastón (Toché, min. 75)

Sabadell: Nauzet, Cristian (Arteaga, min.48), Martí Crespí, Carlos Hernández, Toni Lao, Juanjo, Jesús Olmo (Edgar, min. 80), Collantes, Tanabe, Aníbal i Tamudo (Kiko Olivas, min. 53)

Gols: 1-0, Salomao (min. 55); 2-0, Toché (min. 80) i 2-1, Tanabe (min. 84)

Àrbitre: Muñoz Mayordomo (Castella La Manxa)

Estadi: Riazor (20.000 espectadors)

Arbitratge calamitós. El Centre d'Esports Sabadell es va topar amb Jesús Muñoz Mayordomo i va evitar que els arlequinats poguessin treure alguna cosa positiva de la difícil visita a Riazor. Un molt bon partit del Sabadell que va dominar en algunes fases del partit i només decisions arbitrals molt polèmiques van impedir obtenir un resultat molt millor. La primera meitat va ser bastant ensopida, però qui més es va acostar a la porteria rival va ser el Sabadell. Sotan Tanabe, que repetia titularitat, va ser el primer a provar a Fabricio. El seu xut potent el va aturar bé el substitut del lesionat Germán Lux. El Sabadell controlava la possessió de la pilota i el Deportivo esperava darrera en busca d'algun contraatac per fer mal als sabadellencs. L'única ocasió clara dels homes de Fernando Vázquez no arribaria fins la darrera jugada del primer temps. Una acció de velocitat de Salomao que ha cedit cap a Borja Bastón, però Martí Crespí va estar providencial tallant una acció de molt perill sobre la porteria de Nauzet. El porter canari va viure molt tranquil el primer temps a diferència de la segona meitat. A la repressa, Miquel Olmo es va veure obligat a efectuar un canvi per lesió de Cristian. En una acció a pilota aturada, el Deportivo s'avançaria al marcador amb un xut de Salamoa al pal curt sorprenent Nauzet i fent l'1 a 0. Un pal massa dur pel Sabadell que, a més, havia vist com uns minuts abans s'havia quedat amb un home menys per doble targeta groga al central Carlos Hernández. Del tot injusta, per cert. Arrel d'avançar-se en el marcador, el Deportivo va endarrerir uns metres i el Sabadell, tot i jugar en inferioritat numèrica, va passar a dominar el partit. Collantes des de fora de l'àrea va tenir una bona oportunitat, però el seu xut va sortir fregant el pal. Al contraatac, el Deportivo feia mal ja que el Sabadell jugava amb tres defenses i en una pilotada llarga cap a Toché, el recén fitxatge dels gallecs va fer el 2-0 superant Nauzet per dalt. Un gol que semblava sentenciar el partit, però només uns minuts més tard, Tanabe rematava de cap un còrner de Collantes i feia el 2-1 que obria l'esperança de puntuar a Riazor. Els darrers minuts van ser un atac constant dels sabadellencs i a punt va estar d'arribar l'empat. En una acció de Collantes, la pilota picaria a les mans de Laure, però Muñoz Mayordomo no va voler saber res i no va xiular un claríssim penal favorable al Sabadell. En la darrera acció de perill, Arteaga en una bona jugada personal a punt va estar de superar Fabricio, però el porter local es avançar a l'acció. Un partit que el Centre d'Esports Sabadell no va meréixer perdre, però que accions desafortuandes de l'àrbitre van impedir que els homes de Miquel Olmo tornessin de A Corunya amb algun punt a la butxaca. Amb aquest resultat en contra ja són tres jornades consecutives sense guanyar i el pròxim partit contra l'Alavés serà molt important treure els tres punts de la Nova Creu Alta.