divendres, 7 de febrer del 2014

El Rival: Deportivo Alavés


Corria la jornada setze quant els vitorians empataven a casa davant la Ponferradina i ocupant la penúltima posició a la taula classificatòria acabaria decidint la cúpula directa que Natxo González havia d'abandonar el seu càrrec com a tècnic de la primera plantilla, pocs mesos després d'haver aconseguit l'ascens des de la Segona Divisió B. I és que l'ex tècnic del Sant Andreu el van condemnar els mals resultats i, en bona part, els molts empats aconseguits sobretot com a locals. El seu substitut fou un entrenador amb experiència a la categoria com és Juan Carlos Mandia que, anteriorment, havia dirigit a l'Hércules en dues ocasions, Real Madrid Castilla, Tenerife o Racing Santander, entre d'altres.

A pesar de ser un equip que veu porta amb facilitat i disposa del segon màxim golejador de la lliga com és Borja Viguera, també són molts els gols que acaben encaixant i que al final els costen molts punts. L'inici no va ser gens fàcil i van acusar el dur canvi de categoria no podent guanyar cap dels primers cinc partits de lliga. Davant l'Sporting de Gijón van trencar la mala dinàmica golejant-los per 3 a 0. Però un dels punts que més els va perjudicar foren els molts empats sumats en els darrers minuts de partit a Mendizorroza com ara contra equips com Tenerife, el recordat duel davant el noster Sabadell o el Recreativo. Fora de casa són un equip que basa fer-se fort en defensa tot i que el primer triomf no arribaria fins a la jornada nou davant el Mirandés a qui van vèncer per 2 a 3, encara que també molt meritoris foren els valuosos punts que van sumar a estadis com els del Córdoba o Real Zaragoza.

La darrera visita que va fer-nos l'Alavés a l'estadi de la Nova Creu Alta data de la temporada 82-83, quant llavors vam guanyar per 1 a 0 amb gol de Roberto que, a més, servia per col·locar-nos líder de la classificació de manera provisional.