divendres, 14 de febrer del 2014

El Rival: SD Eibar

L'Eibar és l'autèntica revelació de la temporada (Foto: SD Eibar)

Ipurua. La visita a l'estadi de l'Eibar serà sempre recordada per una data, el 28 de maig de 2011, dia en que el Sabadell abandonava la Segona Divisió B 18 anys després per retornar al futbol professional. Sense dubte és l'equip revelació de la temporada i és que els homes de Gaizka Garitano arriben com a líders a la citat. El seu joc rocós basat en una forta defensa i molta pressió a la zona ample els ha donat els seus fruits aconseguint uns resultats que, a principi de campanya, ningú esperava.

Superar-los no serà gens fàcil i menys encara al seu estadi on pocs han estat els equips que hi han sumat punts. De fet, conjunts molt poderosos com ara el Córdoba, Real Zaragoza o Deportivo no van poder puntuar-hi. La golejada per 6 a 0 aconseguida davant el Real Madrid Castilla significaria també el cessament de José Alberto Toril. Lluny del seu estadi han aconseguit bons resultats com els triomfs a camps del Recreativo, on fins llavors no hi havia guanyat ningú, el Mini Estadi de Barcelona o a Mendizorroza en el derbi basc. Habitualment sota pals hi actua Xabier Irureta acompanyat per una defensa que està ratllant a un gran nivell on destaquen futbolistes com Albentosa, Raúl Navas, Yuri Berchiche, Lillo o Añibarro. Al centre del camp hi combinen molta força i també qualitat tècnica amb els Diego Rivas, Eizmendi, Diego Jiménez, Capa, Jota Peleteiro o Dani Garcia i que donen un gran equilibri entre línies.

Mentre que a la zona més ofensiva amb Gilvan Gomes ja recuperat i amb els davanter José Luís Morales, el potent Urko Vera i Mikel Arruabarrena tenen molta pòlvora i saben aprofitar molt bé les jugades a pilota aturada, fet que els ha donat molts punts ja aquesta temporada i que haurem de vigilar de molt a prop. La darrera visita que vam fer en partit de lliga al camp de l'Eibar data de la temporada 1992-93 en un partit avorrit i que acabaria sense gols. Mai a la història ha guanyat el Sabadell a Ipurua.