divendres, 31 de gener del 2014

El Rival: RC Deportivo


Complicada la sortida del nostre Sabadell fins a La Corunya, on ens espera un Deportivo que, comandat des de la banqueta per Fernando Vázquez, vol continuar lluitant per l'ascens i recuperar d'aquesta manera la categoria perduda l'any anterior. Van pel bon camí i és que la solvència i la seguretat dels gallecs està sent el seumillor argument per a continuar lluitant pel seu objectiu. Tot i un començament de lliga força irregular, poc a poc es van anar assentant les bases del projecte i l'equip aniria escalant posicions, sobretot gràcies a unmes de novembre pletòric on van sumar tretze dels quinze punts en joc. Sempre amb resultats curts i anotant pocs gols, fet que no els impedeix sentir-se forts, ja que la reraguarda és una de les més efectives de la categoria i encaixa molts pocs gols. És tota una quimera poder foradar la porteria corunya que, tindrà a Fabricio com a porter després de la lesió de Germán Lux, habitual porter titular tota la temporada.

També compta l'experiència de futbolistes com ara Manuel Pablo, Marchena o la força de canterans com Laure, Seoane o Pablo Insua que, a més, estan acompanyats pel portugués Luisinho. Kaka, que havia estat també important, ha marxat aquest mercat d'hivern. Rudy, un pèl anàrquic però un tot terreny capaç del millor si té el seu dia i això sense oblidar Borja Bastón que ja sabem del que és capaç després dels seus gols a la Nova Creu Alta en el partit de la primera volta. També s'haurà de tenir molt en compte a Salomao que ha tornat a La Corunya per repetir l'ascens a Primera de fa dues temporades. A Riazor aquesta temporada han estat força els equips que han pogut sumar, des de les victòries per la mínima de Córdoba, Las Palmas o Real Múrcia, fins als empats aconseguits per equips com Real Zaragoza, Mirandés, Lugo o Girona.

La darrera visita que vam fer a l'estadi del Deportivo data de fa dues temporades en un duel on vam merèixer molt més que una derrota per 2 a 1, amb gols dels locals Valerón i Guardado poc abans del descans i per part arlequinada seria Nabil Baha que, a un quart d'hora pel final, posaria emoció al tram final de partit.