dimecres, 22 de febrer del 2012

L'últim precedent és arlequinat

La crònica de Mundo Deportivo destacava el canvi amb Julià Garcia

Últim capítol. En els darrers dos dies hem recuperat dos enfrontaments contra el Deportivo de la Coruña, avui rememorem el tercer i últim. El darrer encontre entre catalans i gallecs a la Nova Creu Alta corresponent a partit de Lliga. Va ser la temporada 1990-1991 i el Sabadell arribava a la cita amb moltes urgències. L'equip estava situat a la part baixa de la classificació i coquetejant amb el descens. En canvi, el Deportivo, era tercer classificat i un dels aspirants a aconseguir l'ascens a Primera Divisió després de tants anys a Segona. A més, el Sabadell estrenava entrenador: Julià Garcia substituia a José Antonio Naya.

En una tarda plujosa a la capital del Vallès Occidental i amb les càmeres de la Televisió de Catalunya presents per retransmetre l'encontre. La destitució de Naya i l'arribada de Julià Garcia va fer canviar la dinàmica i la imatge del Sabadell que va aconseguir una gran victòria davant el que un parell d'anys després seria el 'SuperDepor'. Arsenio Iglesias ja era l'entrenador d'aquell Deportivo i tenia en plantilla a jugador com Albistegui, Lasarte, Uralde o un joveníssim Fran. Ramon va ser l'autor del gol gràcies a una passada de Raigón i la victòria arlequinada podia haver estat més gran si el pal no ho hagués evitat. Fins en dues ocasions la pilota va topar amb la fusta de la porteria defensada per Yosu a xuts del propi Ramon i Roberto Elvira. A continuació us adjuntem la fitxa tècnica:

C.E. Sabadell 1-0 R.C. Deportivo de la Coruña
Nova Creu Alta - 23 de març de 1991

Sabadell: Huguet, Saura, Gallart, Arturo, Milenkovic, Moragues, Raigón, Roberto, Lino, Barbarà (Reinoso) i Ramon (Izquierdo)

Deportivo: Yosu, Antonio, Sabín Bilbao, Albistegui, Lasarte (Stojadinovic), Kanatlarovsky (José Ramon), Gil, Aspiazu, Uralde, Fran i Villa

Gol: 1-0 Ramon (min. 46)

Àrbitre: Pérez Gallego