divendres, 3 de febrer del 2012

El Rival: S.D. Huesca

Onze titular del Huesca en el partit a la Nova Creu Alta

Després d’un inici de lliga molt titubejant i acumulant la majoria de partits en derrota, l’equip aragonès va decidir prescindir dels serveis dels fins llavors seu entrenador, Ángel Royo, que seria substituït per Quique Hernández a la setena jornada després de perdre 0 a 1 a casa i davant el Córdoba. I és que fins aleshores només havien estat capaços d’empatar a casa davant l’Alcoyano i vèncer al camp del Gimàstic per 1 a 3. La resta eren derrotes que acabarien amb la figura de Royo que igualment continua dins el club desenvolupant altres tasques.

Tot i això es tracta d’un equip veterà i ben treballat que no serà gens fàcil de superar. Acumulen molta experiència en totes les línies i força minuts també a la màxima categoria del futbol espanyol, com ara els defenses Clavero, Corona, Josetxo, Rafael Sastre o el mig Luis Helguera. Es tracta d’un conjunt molt compacte que basa tot el seu joc en una forta defensa que a més és molt perillosa incorporant-se a les jugades d’estratègia. Durant el mercat d’hivern van reforçar-la una mica més amb l’arribada del lateral català Lamas i que provenia del Leganés. Al centre del camp és on hi ha més talent i les contres són tot un perill amb la rapidesa del brasiler Gilvan Gomes com un dels seus principals estilets. A més Helguera s’encarrega de fer funcionar la maquinaria a la zona ample sempre ben acompanyat d’homes tècnicament molt ben dotats com Manu Molina o Sorribas i d’altres més contundents com Luis Sastre. Les bandes també hi porten perill amb David Bauzà, que ja ha fet gols importants aquesta temporada. Però el veritable perill ofensiu es diu Juanjo Camacho, que ja va marcar a la Nova Creu Alta i que la seva mobilitat es tot un maldecap per a les defenses rivals i es tracta d’un dels màxims golejadors de la categoria. Un futbolista totalment versàtil que a més és un bon llençador de jugades a pilota aturada i, en especial, de penals. Al davant els homes referència són corpulents i van molt bé en el joc aeri tan Roberto García com el conegut Tariq a qui també haurem de tenir ben controlats.


I és que des del canvi d’entrenador, El Alcoraz és un camp complicat on puntuar-hi i equips tan importants com Valladolid o Las Palmas no van poder guanyar-hi. La nostra darrera visita al camp del Huesca, llavors a la Segona Divisió B, data de la temporada 2005/06 en un partit que acabaria sense gols i que significaria la destitució de José Luis Montes a la banqueta saballuda i en el seu lloc arribaria Jaume Bonet, en una temporada de nefast record.