divendres, 13 de maig del 2011

El Rival: F.C. Santboià

Serà l'últim partit del Santboià a Segona Divisió B

Última jornada a la Nova Creu Alta davant un Santboià que tot i el descens de categoria voldrà acomiadar-se de la Segona Divisió B amb un bon gust de boca donant una bona imatge després d’una temporada que ha estat històrica per als del Baix Llobregat. I és que tot i la destitució de Quim Ayats després de la jornada 20 on van caure a casa per 0 a 2 davant la Gramenet i l’arribada de Paco Clos com a màxim responsable de la plantilla vermella, no va acabar sent el revulsiu esperat per als de Sant Boi que entre el final de la primera volta i l’inici de la segona van acumular un total de 16 jornades sense guanyar, cosa que va suposar un pes molt gran i que ha acabat sent definitiu per no poder mantenir la categoria.

Tot i tenir bons registres golejadors a favor són l’equip que també n’ha rebut més en contra, fet que en moltes ocasions ha sigut també per la falta d’experiència i joventut d’alguns dels seus jugadors que molts debutaven a la categoria. Tot i això, sota pals Rafa Leva és un molt bon porter i ha fet guanyar al seu equip força punts. Al mateix temps tampoc han pogut repetir massa equips ja que entre lesions i sancions els ha estat complicat establir un onze inicial de manera regular i en ocasions jugadors del juvenil han hagut de completar convocatòries. Però a tot això, els de Paco Clos són un equip on hi ha futbolistes molt vàlids dins la categoria com el defensa Fran Erencia que ha fet una bona temporada o el jove Kevin Sánchez que està sent seguit per equips importants espanyols i també italians. Al centre del camp també hi ha homes que han respost amb escreix durant tot l’any com els Guillem Cronellà, Heredia, Mike Molist o el veterà Monty i ben reconegut per tots o un dels màxims golejadors de l’equip com és Fran Piera, que ha estat molt important la seva aportació per mantenir viva l’esperança.

Al davant i per reforçar la zona més atacant, al mercat d’hivern hi va arribar el veterà Joan Molina que després de jugar al Vilafranca es trobava sense equip i va decidir provar amb els del Joan Baptista Milà. Però a la zona més ofensiva un dels millors jugadors del Santboià és Daniel Valero, més conegut com a “Peque” i segurament un dels més verticals i més incisius de l’equip que fa anar de bòlid a les defenses rivals. Té un molt bon canvi de ritme i bon regat i arribant des de la banda fa que les seves jugades siguin realment perilloses. En canvi de qui s’esperava molt i ha sigut massa intermitent ha estat un ex-jugador arlequinat com és Blas Vílchez que no ha acabat trobant el seu lloc al Santboià, també castigat per les lesions.

En un partit que servirà per posant punt i final a 38 jornades trepidants de lliga i que de fet servirà també per a que tinguem el primer precedent de partits jugats entre Sabadell i Santboià a Segona B a la Nova Creu Alta. Encara que a Tercera ens hi vam enfrontar la temporada 2006/07 on llavors vam guanyar per 4 a 1 amb dos gols d’Óscar Ollés, José Mari, Morales i Gimeno per part visitant que posava l’empat momentani al marcador.