divendres, 2 de setembre del 2011

El Rival: Villarreal C.F. 'B'

La primera sortida de la temporada serà per enfrontar-nos a un filial, com és el del Vila-Real i que acumula ja la seva tercera temporada a la divisió de plata del futbol espanyol. Tot i que la campanya anterior van acabar patint per salvar la categoria en un mal tram final de lliga, aquesta temporada tornen amb força i amb ganes de seguir sent un planter exemplar i que creï bons mimbres per a la primera plantilla. L’entrenador continuarà sent el valencià José Francisco Molina i que va fer-se càrrec ja a les darreres jornades de la temporada anterior, arribant de l’equip C, quan Xavi Gràcia el fins llavors tècnic groc seria destituït després d’acumular set derrotes consecutives a casa.

Així doncs, Molina, l’ex-porter internacional i conegut per fer grans temporades en equips com Albacete, At. Madrid, València o Deportivo serà qui encapçali aquesta temporada al filial del submarí. Com sempre els de La Plana mouen molt bé el mercat i voldran seguir repetint l’experiència que tants bons fruits els ha donat fins ara. I és que a les baixes de dos homes importants com són el davanter danès Nicki Bille que marxa cedit a l’Elche i també la del centrecampista Natxo Insa que ho fa al Celta de Vigo, han arribat d’altres jugadors joves, certament amb una gran projecció al seu davant. En un equip on molts dels seus jugadors alternen convocatòries i entrenaments amb el primer equip, dirigit per Juan Carlos Garrido, Jorge ascendeix del tercer equip per acompanyar sota pals a Vicente Flor i Mariño. A la defensa hi arriba procedent del Castelló Toño i que va ser dels pocs jugadors que va salvar-se de la mala campanya que van fer els orelluts l’any passat. També ho va fer el jove francès Lejeune procedent de l’Istres i que es trobaran amb jugadors de la qualitat de Truyols, Costa o Carlos Tomás, tota una assegurança de vida per als grocs. Practicant un joc de toc, la zona ample és molt important i per això s’han reforçant amb Iriome que arriba del Tenerife, Jordi Pablo que torna al seu club d’origen després de patir lesions de gravetat i jugar cedit la temporada anterior al Caratgena. Així mateix Toribio un volant de gran capacitat de treball també reforçarà el centre del camp. Al igual que el veloç esquerrà Guerrero, jugador equatorià.

Mentre que a la davantera hi trobem molta pólvora amb l’arribada de Lucas Porcar procedent de l’Espanyol B o amb la de Kike que ho fa del Salamanca. A més haurem d’anar amb molt de compte amb la capacitat realitzadora també de Joselu o Airam, pitxitxi amb el Tenerife B a Segona B fa dues temporades. Un partit que es presumeix complicat i on a més cal afegir-hi que les visites que hem fet a la Ciutat Esportiva de Vila-Real no han estat mai massa profitoses. La darrera visita va saldar-se amb una dura derrota per 3 a 0 la temporada 2008/09, any en que el filial groguet va pujar a Segona A, amb gols de Cristòbal, Chando i Joan Tomàs.