dijous, 12 de maig del 2011

"Confeso que algun cop m'he passat celebrant algun gol"

Monty en el darrer partit de Lliga del Santboià contra L'Hospi (Foto: Pedro Salado)


Avui parlem amb l'actual jugador del F.C. Santboià, Xavier Monteys. Monty, com és conegut futbolístiament, ha jugat a les files de Mataró, Terrassa, Badalona i Gramenet. Amb ell hem parlat de la temporada, del partit de diumenge i hem recordat alguns partits de Monty contra el Sabadell. Un jugador, sens dubte, que no deixa indiferent a ningú.

Primer de tot, com ha estat la temporada al Santboià?

A nivell de classificaciò molt dolenta, però el dia a dia ha estat molt bé, amb un gran ambient i una gran relació entre tot els membres del vestidor. Sabíem que era un any difícil, el primer de la història del Santboià a la categoria, amb practicament tot l'equip que va conseguir l'ascens i amb gent molt jove i sense experiència. Tot i això, el joc i els mèrits de l'equip han estat suficients com per, com a mínim, estar fins l' última jornada lluitant per la salvaciò. Penso que el Santboià, juntament amb Sabadell i Hospitalet, han estat els equips que millor fútbol han practicat amb molta diferència de la resta.

Deu ser dur baixa de categoria, sobretot per un jugador com tu que ha estat a grans equips.

Doncs sí, molt dur. Però tambè em quedo amb el bon any que em passat. De veritat, el més dur es haver-me perdut 3 mesos per culpa d'una fractura d'escafoides de la ma dreta.

Sis temporades al Terrassa i grans duels contra el Sabadell en el derbi vallesà. Com vivies aquests partits?

Eren partits molt macos de jugar, sobretot a la Nova Creu Alta on hi havia un gran ambient i molt hostil amb nosaltres, cosa que m'agradava. Tota la setmana es parlava de derbi i era un setmana atípica i molt especial.

Els teus gols han fet que l'afició et tingui una mica d'odi esportiu. Com ho veus? Què penses de l'afició del Sabadell?


En primer lloc penso que és una afició molt fidel amb l'equip. Quan l'equip es juga alguna cosa important respon amb molta gent a l'estadi i als desplaçaments. No qualsevol equip omple amb 10.000 persones en un PlayOff de Tercera a Segona B, això diu molt. A mi com a ex del Terrassa i com que he fet bastants gols contra el Sabadell, sobretot en 2 partit amb la Gramenet, on vaig marcar gols en els darrers minuts i tambè al partit amb el Santboià, no em volen massa. No s'han portat molt bé amb mi, tot i que també he de dir que algun cop m'he passat una mica celebrant els gols. Crec que és sa mentre nomès sigui una rivalitat esportiva. A mi em motiva, perquè el meu sentiment d'estimació pel Terrassa és molt fort.

Tornem a parlar de l'actualitat, quines opcions li dones al Sabadell de pujar a Segona A?

Moltes! Primer perquè pot pujar amb una sola eliminatòria i si perd encara té una segona oportunitat. I segon perquè té una gran plantilla amb un gran entrenador i juguen molt bé al futbol. Però el PlayOff s'ha de jugar i hi ha rivals molt complicats que han fet els mateixos mèrits que el Sabadell per pujar.

Has aconseguit un ascens a Segona A en la teva carrera. Algun consell?

Intentar fer el que has fet durant l'any, ni més ni menys. Si has intentat fer bon futbol a la lliga, doncs fer-ho ara també, sense complexes i sense por. Nosaltres ho vam fer i vam guanyar sis partits de sis. Vam anar a Barakaldo amb el camp enfangat i vam baixar la pilota i vam jugar. Vam anar al camp de l'Hèrcules i ens vam atrevir a fer-ho amb un superequip que tenien. Sobretot ser fidel al joc que t'ha portat a ser campió de Lliga.

Diumenge últim partit de la Lliga i últim de Xavier Monteys 'Monty' en la seva carrera?

Sincerament, no ho sé encara. Fins que no acabi la temporada no sé que faré.