dimarts, 22 de juny del 2010

No serà obligatori tenir 6 fitxes de Sub 23

Àlex Ruiz va ser un dels Sub 23 de la temporada passada


Important normativa la que ha aprovat la Federació Espanyola de Futbol. Com és sabut per la majoria dels aficionats, tots els clubs de Segona Divisió B estaven obligats a comptar en plantilla amb sis jugadors menors de 23 anys. Això ha canviat o, millor dit, canviarà a partir de l'1 de juliol amb el que la nova norma entrarà en vigor de cara a la nova temporada 2010-2011. Tot seguit, expliquem més detalladament en que consisteix el canvi.

Amb aquest canvi, la propera temporada cada equip podrà inscriure a setze futbolistes amb edat superior als 23, i quedarà a decisió del club si cobreix o no les altres sis fitxes restants fins a arribar a les 22 màximes. Aquestes darreres sis fitxes hauran de ser per jugadors Sub 23, però amb un canvi sustancial, fins ara era obligat tenir aquests sis jugadors en plantilla i a partir d'ara cada club podrà tenir els jugadors que necessiti o cregui oportú. Sens dubte, una normativa que afavorirà als club que podran estalviar-se unes quantes fitxes, i als mateixos futbolistes ja que molts d'ells veien estancada la seva progressió al no gaudir de minuts.

Un altre aspecte que s'ha modificat és el fet d'utilitzar els jugadors del filial. Fins ara, perquè un jugador del segon equip pogués jugar amb el primer havia de ser obligatoriament menor de 23 anys. A partir de la 2010-2011, qualsevol jugador que tingui fitxa amb el Sabadell B podrà jugar amb el primer equip sempre i quant Lluís Carreras ho cregui oportú. Una bona manera de motivar als jugadors del filial i abaixar les despeses del club.