dilluns, 2 d’agost de 2010

Arrenca un nou Històrics

El Masnou buscarà revalidar el títol de 2009

Els estius futbolístics són sinònim de partits amistosos i tornejos. Un d'aquest tornejos s'ha fet un nom en el Futbol Català i aquest any arribarà a la 25ena edició. Estem parlant, evidentment, del Torneig d'Històrics. Com és habitual en les darreres temporades, el Sabadell hi serà present en aquesta edició que es disputarà al Municipal Guinardó, a les instal·lacions del FC Martinenc, coincidint amb el centenari d'aquest club.

El fet que es jugui el Trofeu en el Guinardó no és cap novetat. De fet, la majoria d'edicions, sobretot en els seus inicis fins al 2002, es van disputar en aquesta instal·lació exceptuant la de 1996 que es va jugar al Feliu i Codina d'Horta. A partir del 2003, el Centenari de Badalona, el Narcís Sala i el Nou Sardenya s'han repartit les organitzacions. El Torneig gaudeix d'un prestigi força elevat i ja s'han organitzat edicions en Futbol Femení i de Veterans. D'aquest últim, el Sabadell va ser el vencedor en la seva primera edició.

Avui, 2 d'agost, es posa en marxa l'edició de plata del Torneig. I ho farà amb el debut de l'amfitrió. El Martinenc se les veurà amb el Sant Andreu i el Sants. Demà serà el torn pel Sabadell, que lluitarà amb l'Horta i el Premià per un lloc a les semifinals de divendres. Dimecres, Montañesa -entra en substitució de la Gramenet-, Badalona i Júpiter disputaran el tercer grup. El darrer triangular de la primera fase el jugaran l'Espanyol B, l'Europa i el Masnou, últim vencedor al 2009. Parlant de vencedors, un dels equips que no ha guanyat mai aquest Torneig, juntament amb Europa, Espanyol B i Montañesa, és el Sabadell. Tot seguit us adjuntem el palmarès de les darreres 24 edicions:

Palmarès Històrics

5 títols: Júpiter (1985, 1988, 1989, 1995 i 2000)
4 títols: Martinenc (1984, 1986, 1990 i 1991)
Badalona (1987, 2003, 2004 i 2008)
3 títols: Horta (1994, 1996 i 1997)
2 títols: Gramenet B (2001 i 2002)
Sant Andreu (2005 i 2007)
1 títol: Sants (1993)
Premià (2006)
Badaloní (1999)
Masnou (2009)

En aquest enllaç podeu veure tots els horaris i partits del 25è Torneig d'Històrics.

Cap comentari :