divendres, 27 de setembre del 2013

El Rival: Real Jaén CF

El Real Jaén torna a Segona Divisió A 12 anys després (Foto: Real Jaén)

Com ara fa dues jornades, un altre nouvingut a la categoria visitarà la Nova Creu Alta. Aquest cop un Real Jaén que, 12 anys més tard, torna a Segona Divisió A després de la magnífica campanya anterior on va quedar campió del seu grup. No van poder superar l'Alavés, però sí que ho faria davant el Lleida a la tanda de penals i ja a la darrera eliminatòria, també amb molts problemes, acabaria superant a l'Huracán de València. Autèntic miracle el que van obrar els jugadors del Real Jaén, ja que en les tres eliminatòries jugades, no van ser capaços de guanyar cap partit. Una derrota i cinc empats van valer el seu pes en or gràcies als gols anotats lluny del seu estadi. 

Continua a la banqueta Manolo Herrero, després del seu excel·lent treball i voldrà consolidar el projecte dels andalusos en una dura competició com és la Segona Divisió. Per això, durant l'estiu es van voler reforçar amb jugadors interessants com els defenses Álex Cruz, que tornava al club després de passar per l'Avilés, o Hugo Álvarez que arribava des de Cartagena. A la resta de línies, també van arribar futbolistes amb projecció com són els casos de Jozabed que arribava de la Ponferradina, Èdgar de l'Almeria, Kitoko cedit pel Granada i al davant signava Jona, també cedit pel Granada e internacional per Honduras. També molt destacada l'arribada del català Víctor Curto procedent de l'Albacete.

La darrera visita que va fer-nos el Real Jaén a l'estadi data de la temporada 78-79, també a la Segona Divisió A, en un duel que acabaria amb un contundent 4 a 0 a favor del Sabadell amb doblet d'Albiol, Garzó i Vila que, a més, confirmava la permanència una temporada més i deixava als andalusos molt a prop del descens.