divendres, 10 de setembre del 2010

"L'afició ha de donar la importància que té al Futbol Base"

Aleix Giol substitueix a Pere Llonch a la banqueta


A dos dies de començar la Lliga a Primera Territorial, @rlekinats.com ha parlat amb Aleix Giol, entrenador del Sabadell Amateur. La temporada passada va ser el segon de Pere Llonch en la segona part del campionat i ara serà el màxim responsable. Amb ell hem parlat de com va viure l'ascens a Primera, de la confecció de la plantilla i quin són els objectius que es marca per aquesta nova temporada.

Enhorabona! Primer per l'ascens a Primera i pel teu ascens personal com a primer entrenador.

Moltes gràcies. La veritat és que la temporada passada vam disfrutar molt. Quant Pere Llonch i jo substituim a Pirri a la banqueta, l'equip es trobava en una dinàmica no massa bona, però ràpidament els jugadors van canviar el xip completament. Van creure en ells mateixos i en les seves possibilitats i tots junts vam treballar de valent per aconseguir l'objectiu, que no era un altre que l'ascens. Va ser espectacular veure la graderia del camp de l'Unificació Prat i veure cada diumenge aficionats del Sabadell allà on anàvem.

Una vegada a Primera, és l'hora de planificar la temporada següent i la nova plantilla. Han marxat bastants jugadors i hi ha va haver una mica de polèmica al respecte. Quina ha estat la premisa bàsica per confeccionar la plantilla?

Sens dubte, va ser la part més difícil. Comunicar-li a un jugador que porta mitja vida al club i que acaba d'aconseguir un ascens tant difícil que no es compte amb ell és la tasca més dura d'un entrenador. Però el club té molt clar quina és la missió que ha de tenir el filial. El Sabadell Amateur ha d'anar poc a poc aportant jugadors al primer equip i per això s'ha apostat per la gent que pujava del Juvenil i fitxatges Sub 23.

Com expliques, una plantilla molt jove juntament amb algun veterà de temporades anteriors. Estàs satisfet de la plantilla?

Estic molt content. És una plantilla molt competitiva i aquesta pretemporada els jugadors han treballat molt dur i molt bé, jugadors implicats amb el projecte, amb moltes ganes de començar la Lliga i demostrar les seves qualitats.

És possible que tanta joventut sigui un hàndicap en certs partits contra rivals amb més experiència?

Sincerament, crec que no. Exceptuant els jugadors que pugen del Juvenil, la resta de la plantilla ja ha estat en aquesta categoria, i els més joves han jugat en màximes categories del Futbol Base. Aquesta barreja pot ser molt bona. Hem d'aprofitar l'experiència i el saber estar dels veterans amb la il·lusió dels joves. Hem d'aconseguir un bloc treballador i ambiciós.

A dos dies d'iniciar el campionat encara és molt d'hora per parlar del futur, però l'objectiu inicial quin és?

L'objectiu és anar partit a partit. Sortir a competir i guanyar tots els partits. El filial ha de ser un equip incòmode pels adversaris i amb bon gust a l'hora de jugar la pilota. Estem davant d'un any molt important pel filial amb la reestructuració del futbol territorial. Aquesta temporada es podria aconseguir el segon ascens consecutiu i apropar una mica més el Sabadell Amateur a les categories on hauria d'estar. D'aquesta manera, el salt cap al primer equip serà més fàcil pel jugador.

Albert, Chica, Nélber, Mario Quereda i Jordi Sánchez han fet la pretemporada amb el primer equip. Veus algun d'ells amb opcions d'entrar en un futur a Segona Divisió B?

Espero i desitjo que si. Tots han tingut la sort de disfrutar de l'experiència. Ara els hi toca seguir treballant al filial per ajudar a l'equip al màxim i esperar la trucada del primer equip. També tenen el clar exemple de Fito. Amb molt de treball i paciència ho poden aconseguir ells o qualsevol jugador de l'equip.

Per acabar, dóna un missatge a aquell aficionat que no és tant assidu a Olimpia perquè vagi a recolzar al Sabadell Amateur.

És important que l'aficionat, el soci, li doni la importància que té l'altre futbol, el de base i el territorial. Fa uns anys que el club està apostant per la formació del Futbol Base. A més, el jugador valora molt veure l'Olimpia amb un bon ambient sent el jugador número dotze que sempre ha estat l'afició del C.E. Sabadell. Amb ells, tot és sempre més fàcil.