dissabte, 27 de març del 2010

Quant De Navas es va convertir en 'Sant'

De Navas en el seu moment àlgid


Històricament, les visites del Sabadell a Mallorca no han estat mai sinònim de victòries. De fet, l'última vegada que els arlequinats van tornar de Ses Illes amb els tres punts va ser fa nou anys, quant l'equip entrenat per Pere Valentí Mora va guanyar per la mínima (1-2) amb doblet de Diego Torres, a tres jornades pel final de lliga. Tres punts que van ser vitals per aconseguir, un parell de setmanes més tard, la classificació pels play off a Novelda. Ara bé, el partit que l'afició recorda amb més emoció no fa pas tant de temps. Al juny farà tot just tres anys, quant el Sabadell va escriure una pàgina més de la seva prolífera història.

Segurament tothom ja sap de que estem parlant, però per si de cas us poso en situació. Dissabte, 9 de juny de 2007, el Sabadell viatja a Palma per jugar el partit de tornada de la primera eliminatòria d'ascens a Segona B. En el partit d'anada a la Nova Creu Alta, empat a zero. I encara gràcies, ja que l'equip va fer un partit força espés i el Mallorca va ser qui va gaudir de les millors ocasions. El contrari del que es va poder viure al vell Lluís Sitjar. En una tarda molt calurosa, el Sabadell va fer mèrits suficients per endur-se el partit i no fer patir tant a una afició entregada, que es va deplaçar en massa a Palma de Mallorca. Una doble ocasió a l'inici del partit d'Ollès i Nauzet, que la defensa va treure quant ja es cantava el gol, va ser el primer avís. Després un parell de remats de cap van anar a parar al travesser. Els remats de Sierra i Jaume, ja a la pròrroga, van meréixer més sort. A les acaballes del partit, De Navas va salvar una ocasió que d'haver convertir-se en gol hagués ensorrat qualsevol somni d'ascens.

'Sant' De Navas

Aquesta miraculosa aturada de De Navas al final del partit va acabar d'esperonar al porter madrileny per una tanda de penals que ja ha passat a la història del Sabadell. El porter arlequinat va aturar dues penes màximes als balears i els encerts de Ollès, Nauzet i Juanje van fer esclatar d'alegria als cinc-cents aficionats sabadellencs desplaçats. En només sis mesos d'estància de De Navas a Sabadell, el porter madrileny es va convertir en tot un heroi per l'afició arlequinada. Segurament, avui dissabte no patirem tant però esperem tornar de la Ciutat Esportiva Antonio Asensio amb els tres punts en joc.

Mallorca B 0-0 (0-3) Sabadell

09-06-07 - Lluís Sitjar
4.500 espectadors

Mallorca B: Andrés, Pablo Cendrós, Martí Noceras, Martí Crespí, José Ernesto, Borja (Prieto, 90), Luís, N'Sue (Toni Muñoz, 55), Marcos (Oller, 72) i Dani.

C.E. Sabadell: De Navas, Sierra, Xavi Roca, Jaume, Pep Pagès, Nauzet, Roberto Morales (Villanova, 87), José Mari, Ollès, Toni Mora (Juanje, 106) i Montero (Paco Valera, 80).

Àrbitre: Sánchez Cambra (Col·legi Valencià). Grogues a Pablo Cendrós, Martí Crespí, Ernesto, Luís i Dani pel Mallorca B i Nauzet i Juanje pel Sabadell.