dimarts, 24 de gener del 2012

'Sant' David De Navas ja és un mite

David De Navas és tot un ídol per l'afició arlequinada

Sembla que va ser ahir, però ja en fa poc més de cinc anys. Corria el 17 de gener de 2007, quant el Centre d'Esports Sabadell presentava a la Nova Creu Alta un porter madrileny, concretament d'Alcobendas, que provenia del Melilla de Segona Divisió B per formar part de la plantilla arlequinada, que aleshores militava a Tercera Divisió després del traumàtic descens de categoria d'uns mesos enrera. Aquell jugador no era un altre que David De Navas. Un porter gairebé desconegut que passaria a la història arlequinada i es convertiria en tot un ídol per l'afició.

Aquest dissabte davant el Xerez, David De Navas complirà el seu partit número 200 en competició oficial defensant la porteria del Centre d'Esports. Tota una fita que el situa entre els quinze futbolistes que més partits ha jugat amb el Sabadell. Des de que va debutar davant el Palamós a l'estadi i amb Ramon Moya a la banqueta, el d'Alcobendas ha estat un fixe en les alineacions tant del tècnic de Castellnou de Seana com després amb David Almazán 'Pirri' i, ara, amb Lluís Carreras. Durant aquest temps, el 'Sant' ha col·leccionat aturades miraculoses que han salvat a l'equip en més d'una ocasió i que l'han portat a disputar tres PlayOff d'ascens (un a Segona B i dos a Segona A) i aconseguint dos ascensos de categoria.

Tot va començar una calurosa tarda de juny al vell Lluís Sitjar. El Sabadell disputava la tornada de la primera eliminatòria d'ascens a 2aB i l'actuació de David seria estelar. Amb una aturada a boca de canó a les acaballes del partit i, sobretot, aturant dos dels tres penals que llençaria el Mallorca B a la dramàtica tanda de penals. El 'Sant' faria la seva primera aparició, però no seria la última. Des de llavors ha defensat amb total encert la porteria arlequinada i s'ha guanyat a pols l'estima d'una afició tant exigent com la sabadellenca. No només per la seva qualitat futbolística, sinó també per la humana i la indiscutible professionalitat que ha demostrat i demostra dia rere dia. Des d' @rlekinats.com volem felicitar a De Navas per aquesta fita i desitjar-li molt més partits amb el Sabadell.

Els 199 partits de David De Navas

11-12: 21/-39
10-11: 37/-24
09-10: 35/-39
08-09: 38/-44
07-08: 37/-41
06-07: 16/-12
PlayOff: 12/-5
Copa del Rei: 3/-2

Total: 199/-206

1 comentari :

Catalansdeplata ha dit...

El millor porter que podria tenir el Sabadell en aquesta aventura per Segona A. Llàstima de l'errada en l'últim partit, però. Força Sabadell!