divendres, 26 d’agost del 2011

Del Marbella al Huesca



Per tots és sabut que el Sabadell no juga un partit al futbol professional des de la nefasta temporada 1992-1993 que va acabar, primer, amb el descens esportiu a Segona Divisió B i, després, amb el descens per impagaments a Tercera Divisió. Avui, en aquest portal web, recordem aquell darrer partit del Centre d'Esports Sabadell a la divisió de plata del futbol espanyol. La casualitat del calendari va voler que els arlequinats s'estrenessin a terres andaluses però la vaga de futbolistes ho va impedir. Una setmana més tard del previst, el Centre d'Esports tornarà a jugar un partit a la divisió de plata del futbol espanyol divuit anys després del darrer a Marbella.

El llavors president del Sabadell i desaparegut fa unes setmanes, Rafel Arroyos, va completar una plantilla amb noms força coneguts com els del camerunés N'Kono, Barbarà, Ramalho o Priego per intentar l'ascens, de nou, a Primera Divisió però la temporada va ser totalment nefasta, amb molts problemes econòmics i es va saldar amb el ja conegut descens de categoria. L'única bona noticia de la temporada va ser l'irrupció de joves jugador del filial, que aconseguiria l'ascens a Tercera, com Piti, Manel Martínez o Garzón. Tot i això i l'arribada d'Uribarri a mitja temporada substituin a Pepe Martínez no van evitar la desfeta. A continuació us detallem la fitxa tècnica del darrer partit del Sabadell a Segona A davant el Marbella que es va perdre per un contundent 4-1 tot i avançar-se al marcador amb gol de Manel.

At. Marbella 4-1 C.E. Sabadell
Municipal -19 de juny de 1993


Marbella: Leal, Esteban, Armando, Loren (Txirri), Olías, Jaime, Comas, Prskalo (Almagro), Juric, Sousa i Pacheta.

Sabadell: Melgar, Arturo, Saura, Manolo Sánchez, Néstor, Andrés, Moragues (Garzón), Piti, Manel, Priego i Barbarà (Ramon)

Gols: 0-1 Manel, 39'; 1-1 Comas, 53'; 2-1 Comas, 60'; 3-1 Almagro, 62' i 4-1 Pacheta, 73'

Àrbitre: Yuste González (Extremeny). Grogues a Jaime (Marbella) i Manolo Sánchez i Néstor (Sabadell)