dissabte, 10 d’abril del 2010

Aspersors, rampes i a Play Off


Des de la temporada passada, els Sabadell-Alcoià a la Nova Creu Alta ja no seran el mateix. Els dies previs a qualsevol enfrontament entre arlequinats i alacantins sempre sortirà en qualsevol conversa entre aficionats, l'episodi que es va viure l'any passat amb motiu de l'última jornada del campionat de Lliga. Us posem en situació.

Les últimes jornades de campionat sempre solen ser molt mogudes en quant a possibles 'trampes' que es poden fer, primes a tercers...mil i una històries que passa en qualsevol competició quant arriben els moments decisius. Aquell partit no va ser una excepció. El Sabadell arribava a l'última jornada depenent d'ell mateix per disputar les eliminatòries d'ascens a Segona A després d'una ratxa increible. L'Alcoyano ja tenia garantit el play off, però es volia assegurar la primera posició per tal de disposar una eliminatòria decisiva i pujar directament. Un avantatge que després no va saber aprofitar i finalment es va quedar a Segona B. Per un altre cantó, els partits Sant Andreu-Villareal B i Benidorm-Barcelona Atlètic.

El Sabadell començava la jornada en tercera posició i aventatjava en tres punts al cinquè, el filial blaugrana. Un empat a casa ens assegurava el play off. Un play off que no vam saber assegurar en les dues darreres jornades quant vam empatar a casa amb l'Osasuna i vam perdre al Mini Estadi. Els sabadellencs van estar durant els noranta minuts classificats per disputar l'ascens, però sempre hi havia aquella por de que qualsevol gol et deixava fora. La sort es que el Villareal B no va saber guanyar al Narcís Sala i l'empat entre Sabadell i Alcoià beneficiava ambdós equips.

Una segona part diferent

Més pendents de la ràdio s'anava jugant el partit i sovint es celebrava més els gols en d'altres camps que el que passava a la Nova Creu Alta. A tot això van aparèixer aquestes petites 'trampes' que parlava abans. Aspersors que es disparaven en mig del partit, rampes de jugadors...en definitiva, tot el que fos per allargar el partit i saber els resultats i perquè la segona partit tingués de tot menys futbol. La nota curiosa va ser la va posar l'àrbitre, que es va veure obligat a afegir 12 minuts!!!. Tot un rècord que dubto que tornem a viure a l'estadi. Finalment, tant Sabadell i Alcoià van celebrar l'empat a zero sobra la gespa ja que els alacantins havien aconseguit el títol de campions i el Sabadell tornava a jugar el play off vuit anys després.