dilluns, 19 d’agost del 2013

L’inici més desitjat

Sabadell 4-0 Mallorca

Sabadell: De Navas, Cristian, Kiko Olivas, Carlos Hernández, Javi Barral, Longás (min. 79 Joan Noguera), Llorente, Moha (min. 19 Toni Lao), Collantes, Aníbal i Sotan Tanabe (min. 69 Gato).

Mallorca: Aouate, Ximo, Nunes, Agus (min. 48 Gerard Moreno), Bigas, Martí (min. 73 Álex Moreno), Thomas, N’sue, Aki (min. 48 Pereira), Víctor i Alfaro.

Gols: 1-0 Cristian (min. 20), 2-0 Carlos Hernández (min. 27), 3-0 Cristian (min. 68), 4-0 Aníbal (min. 73).

Àrbitre: Jaime Latre (col·legi aragonès)
           
Estadi: Nova Creu Alta (3.060 espectadors)

 Pocs es podien pensar que l’inici de lliga del nostre Sabadell hauria sigut tant contundent i amb tants gols. Era l’estrena de molts jugadors, cos tècnic, junta directiva i una defensa totalment nova que tot i patir en certs moments va estar a un bon nivell. Quatre gols que van destroçar a tot un Mallorca, recent descendit des de la màxima categoria del futbol espanyol i que en teoria ha de ser un dels equips amb més opcions a pujar novament. El començament de l’encontre va ser clarament favorable als mallorquins amb dues bones internades per banda de Ximo i també del japonès Aki que molt a prop van estar del gol. Inclús van veure com l’àrbitre anul·lava per un fora de joc dubtós un gol a Alfaro. Però als 20 minuts i coincidint amb l’inoportuna lesió de Moha, que seria subtituit per Toni Lao, fent passar a Cristian al centre del camp, fou quan les forces s’igualarien i es van veure bones accions d’atac dels nostres com el gol del mateix Cristian al segon pal després d’una bona centrada de Javi Barral. Va ser una acció de combinació molt ben trenada i cel·lebrada amb eufòria per tota la parròquia local. Poc després i a la sortida d’un còrner, un altre debutant, el central Carlos Hernández faria el segon gol amb un bon cop de cap que superaria per alt a Aouate. El Mallorca vivia els seus pitjors moments i només alguna contra conduida per Emilio N’sue portaria perill a l’àrea d’un De Navas molt segur. El segon temps s’iniciava amb canvis a l’equip d’Oltra en busca d’una reacció que continuaria sense arribar. Ben al contrari, ja que el perill seguia estant a la porteria visitant amb els extrems Sotan i Collantes increïblement veloç i un Longás màgic que dominava la parcel·la ample amb gran ofici. A més, el mig aragonès per tal d’arrodonir una gran actuació es marcaria un tacó de luxe que servia perque altre cop Cristian fes el tercer de la calurosa tarda enmig de l’embogiment local. Poc després i a la sortida d’un nou servei de cantonada seria Aníbal qui estrenaria el seu compte realitzador de la temporada amb un gol al segon pal ple d’oportunisme i saber fer. Fins al final foren els illencs qui buscarien el gol de l’honor i ben a prop el varen tenir amb xuts que van picar contra la fusta, primer N’sue i posteriorment Pereira. També Carlos Hernández sobre la mateixa línia i de forma heròica salvaria el remat de Nunes ja a porta buida. Els últims 10 minuts van servir també per veure el debut a la categoria del jove Joan Noguera, futbolista fitxat durant l’estiu per actuar amb el filial. Gran debut de tots, per un Sabadell que per esforç i entrega durant els 90 minuts va tenir el premi d’un merescut triomf i també de l’anecdòtic lideratge després de la primera jornada de lliga.