dimarts, 21 de febrer del 2012

Pluja de gols a la Creu Alta

Manel Pallàs va ser un dels protagonistes

Ahir publicàvem la primera de tres entregues sobre precedents contra el Deportivo de la Coruña, rival d'aquest dissabte del Sabadell, i avui publiquem la segona: un partit que va finalitzar amb un resultat espectacular. Ens referim al Sabadell-Deportivo de la temporada 1948-1949 a Primera Divisió. En encontre corresponent a la 15a jornada de Lliga, els arlequinats rebien als gallecs en catorzena posició i els visitants eren onzens. Finalment, els sabadellencs van baixar de categoria en el segon cicle a la màxima categoria i el Deportivo aconseguiria la permanència. Actualment, un 4-4 és difícil de veure però en aquells anys el futbol d'atac predominava per damunt del defensiu i era bastant probable veure tants gols en un partit. De fet, en el partit de la primera volta va finalitzar amb un 5-2 favorable al Depor.

Aquell encontre, que les cròniques de l'època parlen de partit fluix, va tenir en els gols el millor aliat per l'afició present a la vella Creu Alta. S'avançaria el Deportivo amb un 0-2 gràcies als gols de Marquínez i Chao. Reaccionaria el Sabadell i en només dos minuts, del 35 al 37, empataria el partit amb dues dianes de Vázquez i Sañudo. Però un minut després, de nou Marquínez feia el 2-3 amb el que s'arribaria al descans. En el segon temps, els arlequinats capgiraven el marcador amb dos minuts màgics més. Benjamín Telechea, avi del gironí 'Coro', feia dos gols des del punt de penal i posava el 4-3 a l'estadi. Semblava que el Sabadell es faria amb els dos punts en joc, però de nou el Deportivo va saber sobreposar-se i Franco va fer el definitiu empat a quatre a fala d'onze minuts per acabar el partit. Com a curiositat dir que aquest és el segon empat del Sabadell amb més gols de la història del club, només superat per un 5-5 davant el Real Unión a la temporada 34-35. A continuació, adjuntem la fitxa tècnica:

C.E. Sabadell 4-4 R.C. Deportivo de la Coruña
Creu Alta - 9 de gener de 1949

Sabadell: Solans, Navarro 'Fifo', Mòdol, Telechea, Espiga, Oliva, Pallàs, Vázquez, Toni Sañudo, De la Vega i Basilio.

Deportivo: Acuña, García Vázquez, Ponte, Pedrito, Martín, Carlitos Calvo, Marquínez, Guimerans, Franco, Juanete i Chao.

Gols: 0-1 Marquínez (min. 4), 0-2 Chao (min. 30), 1-2 Vázquez (min. 35), 2-2 Toni Sañudo (min. 37), 2-3 Marquínez (min. 38), 3-3 Telechea (p) (min. 54), 4-3 Telechea (p) (min. 56) i 4-4 Franco (min. 79)

Àrbitre: Echave