divendres, 13 de desembre del 2013

El Rival: Real Zaragoza

Víctor Rodríguez és un dels referents del Real Zaragoza (Foto: Real Zaragoza)

L'equip aragonès, un dels referents de la categoria i un dels màxims aspirants a l'ascens, no va tindre un inici gens fàcil a Segona Divisió A situant-se en molts moments més a prop de la zona de descens que no pas de les dues primeres places. A més, el joc desplegat pels homes de Paco Herrera no ajudava a que l'afició fos benèvola amb un equip que ha patit moltes ensopegades al seu estadi on conjunts com Alavés o Mirandés hi van empatar o d'altres com Lugo, Recreativo o Numancia s'hi han endut els tres punts en joc. Fora de casa han combinat bones actuacions amb d'altres on han perdut punts importants en els darrers instants per culpa d'errors de concentració.

Durant l'estiu van patir una gran remodelació respecte l'equip que la temporada anterior quedava en l'última posició de la Primera Divisió i, per tant, descendint de categoria. Això comportaria l'adéu de futbolistes com Sapunaru, Apoño, Romaric, Lanzaro, Wilchez, Rochina, Carmona, Edu Oriol o Zuculini, entre d'altres. Amb tot, però, l'àrribada també fou massiva en forma de jugadors referents i d'altres més joves en busca del retorn a la màxima categoria. Van signar David Cortés i Paglialunga procedents de l'Hércules, Barkero i Roger del Levante, Walter Acevedo de River Plate o Henríquez del Manchester United, aquests tres últims en forma de cessió i, a més, van mantindre jugadors de molt talent com l'extrem Víctor Rodríguez, Paco Montañés, Movilla o Leo Franco.

La darrera visita que va fer-nos el Real Zaragaoz a l'estadi de la Nova Creu Alta data de la temporada 1987-88, llavors a Primera Divisió en un duel que finalitzaria amb 1 a 2 amb gols de l'arlequinat Rubio des del punt de penal i de Pardeza i Señor també des dels onze metres per part aragonesa.