divendres, 29 de novembre del 2013

El Rival: CD Mirandés

Bona temporada la que està fent el Mirandés d'Arkonada (Foto: LFP)

Salvats per la campana i a l'últim moment. El Mirandés va ser un dels altres equips que van tenir molts problemes alhora de fer realitat l'ampliació de capital que exigeix des de la LFP per tal de competir a la Segona Divisió A. Jugadors actuals i, fins i tot algun ex membre de la plantilla vermella, van fer l'aportació per a que els de Miranda de Ebro poguessin sortir a competir a la divisió de plata. Finalment, van aconseguir el seu objectiu i varen afrontar molts canvis en la composició de la plantilla, que poc té a veure amb la de la temporada anterior. Començant per la banqueta, ja que Carlos Posuo deixaria el seu lloc a Gonzalo Arkonada.

A més, van fitxar jugadors que els permetien donar un salt de qualitat dins la lliga portant defenses de la talla de Javier Flaño procedent de l'Elche, el veterà Txomin Nagore i Ivan Malón que firmaven procedents del Numancia, Rios del Castilla, Gaspar del Córdoba o Lucena del Granada. A la porteria signaven Bernado, que es trobava sense equip però amb un llarg currículum a la categoria i també el xilè Francisco Prieto cedit per Colo Colo. Al centre del camp es van reforçar amb bons futbolistes com ara Juan Muñiz que arribava cedit de l'Sporting Gijón i que va sonar durant l'estiu per venir a Sabadell. Íñigo Ruiz de Galarreta, ex del filial de l'Athletic Club i que, lamentablement, es lesionaria de gravetat a finals d'octubre, el jove Borja Docal, canterà del Racing, i també l'interior dret canari Iriome procedent del Vila-Real B. Al davant, a més dels sempre perillosos Pablo Infante, Díaz de Cerio o Mujika hi firmava Igor Martínez procedent del Athletic Club. Tot i això, van perdre alguns jugadors referents com Iribas que va signar per l'Alcorcón, el mateix Ruper que firmaria pel nostre Sabadell o el porter Goiria que marxava a l'Alavés.

La darrera visita que vam rebre del Mirandés a l'estadi de la Nova Creu Alta data de la temporada anterior en un partit força fred i que acabaria en empat a 1 gol. S'avançarien els burgalesos amb un gol de Díaz de Cerio, però poc abans del descans i després d'una magnífica assistència de Juan Collantes, Lanzarote amb una gran volea establiria el resultat definitiu.