divendres, 21 de desembre del 2012

El Rival: CD Lugo


L'últim partit de l'any a l'estadi servirà per rebre al Lugo de Quique Setién, un dels nouvinguts a la categoria i que millor s'hi està adaptant fent plantejaments defensius però mai renunciant a l'atac amb un joc directe que ens pots ser molt incòmode. Vint anys després tornen a la divisió de plata i es que després de la 1992-93, només trepitjaven estadis de Segona Divisió B i Tercera Divisió. Tot i ser un conjunt recent ascendit, es va reforçar amb jugadors importants i contrastats, a més de mantenir bona part del bloc que els donaria l'ascens.

També van perdre, però, alguna peça important com la d'Isma López que firmaria per l'Athletic Club de Bilbao. Sota pals arribava cedit pel Celta de Vigo Yoel, que és qui actua la majoria de minuts per davant de José JJuan que aterrava del Granada. A la defensa, Pavón, Raúl Fuster i De Coz arribaven procedents del Numància, Nàstic de Tarragona i Granada, respectivament per apuntalar una reraguarda on hi continuen futbolistes claus l'any anterior com Belforti o Fran Pérez. Al centre del camp, homes com Seoane o Hèctor Font fitxats del Nàstic i Cartagena són claus i donen equilibri a la zona ample on d'altres com Tonetto, Pita,Pablo Álvarez que arribaria del Deportivo B o Óscar Diaz donen el toc de qualitat per un equip que, molt treballador i molt solidari, ja ha aconseguit treure punts de camps tant complicats com el del Las Palmas, Gijón o Santander. A la davantera, Fran Sol cedit pel Castilla i molt bo tècnicament i, sobretot, l'argentí Quiroga, tot un tanc que va signar provinent del Las Palmas. Una greu lesió, però, deixarà al davanter centre fora dels terrenys de joc pràctiment tota la temporada.

La darrera visita que vam fer a l'estadi del Lugo, l'Anxo Carro, data de la temporada 1992/93 en un partit on vam caure per dos gols a zero, tot i el penal que va aturar N'Kono a José, amb gols de Montoto i Joksimovic.