dimarts, 19 de juny del 2012

"¡Qué se repita!"


Aquell va ser el titular en portada del dia següent a Diari de Sabadell. El Sabadell és va veure obligat a repetir l'encontre contra Osasuna -únic partit en tota la història del futbol espanyol que s'ha hagut de torna a jugar- per suposada alineació indeguda de Wolfgang April i Kenneth Brylle. El Sabadell-Osasuna que s'havia disputat el 19 d'abril de 1987 i que va acabar amb victòria per 1-0 va ser anul·lat pel Consejo Superior de Disciplina Deportiva (CEDD) perquè. segons ells, April i Brylle no tenien el corresponent permís de treball. Decisió totalment injusta.

Així doncs, el Sabadell-Osasuna és va haver de repetir el divendres 19 de juny de 1987. La directiva va decidir posar el preu de les entrades a 100 pessetes i l'estadi va presentar un ple històric. La curiositat va ser veure la llotja d'autoritats coberta per una bandera gegant arlequinada i sense cap autoritat presidint l'encontre. El president Rafel Arroyos juntament amb el president de la Federació Catalana i l'alcalde de Sabadell van veure el partit a peu de gespa al costat dels dos jugadors sancionats.

El Sabadell va tornar a véncer, com ja havia fet un parell de mesos abans, gràcies a gols de Castañeda en pròpia porteria després d'una gran jugada de Barbarà i Adriano amb un esplèndid cop de cap. Abans, però, Goicoetxea havia empatat l'encontre. Ja als minuts finals, una entrada de Sabino a Adriano va ser castigada amb penal que llençaria Perico Alonso amb la mala fortuna que picaria al pal. L'èxtasis arribaria amb el xiulet final de l'àrbitre valencià Peralta Ibañez, ja que amb aquesta victòria el Sabadell només necessitava un punt per certificar la permanència a Primera Divisió. Una permanència que s'aconseguiria només dos dies després al Ramon de Carranza de Cádiz. Podeu veure el resum del partit clickant AQUÍ. A continuació us deixem la fitxa tècnica de l'històric partit:

C.E. Sabadell 2-1 C.A. Osasuna
Nova Creu Alta - 19 de juny de 1987

Sabadell: Capó, Saura (Barbarà), Sánchez, Costa, Maestre, Perico Alonso, Nacho, Lino, Roca (Zunzunegui), Adriano i Llabrés

Osasuna: Roberto, De Luís, Castañeda, Sabido, Martín González, Lumbreras, Rípodas, Sola (Arozarena), Bustingorri, Robinson i Goicoetxea (Martín)

Gols: 1-0, Castañeda (p.p.) (min. 46); 1-1 Goicoetxea (min. 59) i 2-1 Adriano (min. 73)

Àrbitre: Peralta Ibañez. Va expulsar Rípodas per doble amonestació al minut 22