divendres, 14 de març del 2014

El Rival: UD Las Palmas

Las Palmas té una de les millors plantilles de la lliga (Foto: UD Las Palmas)

La visita fins a les Illes Canàries es presenta com una sortida molt difícil en un majestuós estadi que intentarà veure bon futbol entre dos conjunts que l'intenten practicar. Els locals, amb una plantilla dissenyada per lluitar per l'ascens s'han mostrat força irregulars en un bon tram de lliga, fet que els ha apartat durant força jornades de les dues primeres places. A l'equador de la competició estaven situats en la setena posició amb 31 punts sumats i 23 gols anotats, havent-ne rebut 22.

Unes xifres força tímides pel que s'esperava en un principi d'un equip que acumulava molt de talent amb futbolistes com el porter Barbosa, els defenses Ángel, Ernesto Galán o Xabier Castillo, així co els centrecampistes Juan Carlos Valerón, en la temporada del seu retorn a casa, Apoño que va rebre ofertes d'equips de superior categoria, Nauzet Alemán, l'israelià Massoud o els davanters Aranda i Chrisantus. I és que al seu estadi han perdut molts punts, alguns dels quals davant rivals, en teoria inferiors, però que sobre el paper no ho han sigut tant tenint en compte la igualtat existent a la Segona Divisió A. Equips com ara l'Eibar, el Real Múrcia o el Mallorca van ser capaços de sortir-ne amb un empat mentre que, per exemple, Real Zaragoza (0-1), Castilla (0-2) o Alavés 80-2) se'n van endur els tres punts, basant el seu joc en la fortalesa defensiva i la forta pressió a la zona de creació canària, fet que els incomoda molt alhora d'intentar jugar de manera ofensiva.

Durant el mercat d'hivern van ser un dels equips que menys moviments van realitzar encara que cal destacar les sortides de jugadors com el davanter búlgar Delev, l'extrem Dani Castellano que signaria pel Numancia o el mitjapunta Tato que marxaria al Girona en el darrer instant del mercat d'hivern. Fora de plaç arribaria el davanter català Benja procedent del Córdoba, tot i que és trobava sense fitxa i recuperant-se d'una greu lesió de genoll. L'última visita que vam fer a l'estadi de Gran Canària data de la temporada anterior en un mal partit dels nostres i que acabaria amb derrota per la mínima per 1 a 0 amb gol de Javi Guerrero.