divendres, 7 de març del 2014

El Rival: Girona FC

El Girona va fer una gran temporada el curs passat (Foto: LFP)

El primer derbi català de la segona volta portarà al Girona a visitar-nos en un duel que es preveu bonic entre dos equiop que intenten el bon tracte per la pilota. Els entrenadors que hi haurà a les respectives banquetes no seran els mateixos que van interactuar en el partit de la 1ª volta a Montilivi i que finalitzaria amb empat a un gol. Miquel Olmo rellevaria a Javi Salamero, mentre que Javi López, que havia sonat pel Sabadell a l'estiu passat, prendria el relleu de Ricardo Rodríguez que seria destituït després d'empatar a casa davant el Recreativo en partit de lliga i de caure amb el Getafe a la Copa del Rei donant una mala imatge. El debut del tècnic barceloní seria en forma de derrota per 2 a 0 en el sempre complicat camp del Mallorca.

Es tracta, però, d'un bon conjunt amb jugadors importants i molt ben dotats tècnicament a qui no serà gens fàcil derrotar tot i ser cuers de la lliga. La qualitat individual i les jugades a pilota aturada on futbolistes com David Timor, Jandro o Eloi Amagat són totalment letals. A més, la rapidesa i oportunisme de Gerard Bordas o Adrià Carmona a la línia d'atac fa que siguin realment perillosos gràcies a la seva verticalitat i anarquia que els fan ser totalment imprevisibles per a les defenses rivals. Felipe Sanchón també compleix aquest perfil de jugador, però l'ex de L'Hospitalet serà baixa després de recaure de la seva darrera lesió muscular. La primera volta la van finalitzar en posicions de descens i amb 23 punts al seu favor havent anotat 23 gole i havent-ne rebut 28, encara que van ser capaços d'obtenir punts molt treballats de camps tant complicats com els de l'Eibar (0-3), Lugo (1-2), Mirandés (1-2) o els empats sense gols a Alcorcón i també a Riazor davant el Deportivo de la Corunya. Al mercat d'hivern incorporarien a Tato procedent de Las Palmas, Cá que ho faria cedit pel Barcelona B, Ortuño de La Hoya Lorca i Bruno Herrero que ho faria del Burinam United tailandès. Per contra, marxaria Pere Pons cedit a l'Olot de Segona B.

La darrera visita que va fer-nos el Girona a l'estadi de la Nova Creu Alta data de la temporada anterior en un duel molt intens sota la pluja i que finalment es decantaria per als nostres amb un gran resultat de 4 a 1 amb gols de Moha, doblet d'Antonio Hidalgo i l'últim, antològic, de Lanzarote. Abans, Luso havia retallat diferències rematant de cap un servei de cantonada.