divendres, 5 d’octubre del 2012

El Rival: SD Ponferradina


La Ponferradina torna a la Segona Divisió A dues campanyes després i serà la tercera temporada en aquesta categoria de la seva història. Els del Toralín, després de fer un gran any a la Segona Divisió B, van exhibir-se a les eliminatòries d'ascens desfent-se primer del Lucena, posteriorment del Real Jaén i ja en el creuament definitiu van superar a un Tenerife que res va poder fer per superar als de Claudio Barragán. Un tècnic que complirà la seva tercera temporada a les ordres de la Ponfe. Tot i ser un dels nouvinguts a la divisió de plata, la visita a terres lleoneses no serà gens fàcil, ja que durant l'estiu es van reforçar per aguantar sense patiments la categoria, cosa que mai han aconseguit abans.

Sota pals per acompanyar a Orlando van firmar procedent de l'Elche i del Girona, respectivament, els porters Leandro i Roberto Santamaria. A la línia defensiva també van incoporar jugadors experimentals i amb molts minuts a Segona A com són el lateral Carpio també fitxa de l'Elche i els centrals Robusté firmat del Xerez o el portugués Hélder Rosario que ho feia del Málaga i que acompanyaran a un dels estandards de l'equip la campanya anterior com és Samuel. Al centre del camp també hi van arribar futbolistes amb una llarga trajectòria i molt versàtils, com el cas d'Ivan Moreno, que després de realitzar grans temporades al Guadalajara, va firma per la Ponferradina per ser un dels estilets jugant en l'extrem. Així mateix, l'alacantí Juande firmava procedent del Westerlo, Nano de l'Oviedo i Ander Lafuente ho feia provinent del Cartagena sent un dels pocs homes que van salvar la mala temporada dels murcians l'any passat. També importants seran homes que van ajudar i molt a l'ascens com Acorán, Carlos Ruiz o Jony, així com el sabadellenc Isaias Sánchez que ja va jugar contra el Sabadell quant actuava a les files del Badalona. 

Al davant la pòlvora de Máyor, conegut per la seva etapa al Sant Andreu i, sobretot, Yuri, autèntic home gol de la Ponferradina la temporada passada amb 23 gols seran tot un maldecap per a la nostra defensa que haurà de vigilar sobretot amb el futbol directe i aeri que practiquen els de Claudio Barragán. A més, a l'agost van incorporar Urko Vera, un futbolista per a qui el Sabadell també s'havia interessat, però que es decantaria, finalment, per l'oferta de la Ponferradina i que procedent de l'Hèrcules signaria pels lleonesos.

No existeixen precedents en competició oficial entre Sabadell i Ponferradina i, d'aquesta manera, serà la nostre primera visita en un terreny de joc que va estrenar la temporada amb victòria per 2 a 0 davant l'Alcorcón amb dianes d'Urko Vera i Máyor en els darrers deu minuts d'encontre.