dissabte, 28 d’agost del 2010

El rival: U.E. Lleida

Homes importants han marxat de la Terra Ferma


Emili Vicente engega la tercera temporada consecutiva al club de la seva terra. Una molt bona primera temporada, lluitant pels play off, i una segona més regular salvant la categoria a les darreres jornades. Sens dubte, aquesta serà la més complicada. A un estiu convuls en l'entitat de la Terra Ferma amb canvi de president, nombrosos deutes econòmics que feien perillar la Segona B i en plena Llei Concursal, l'objectiu del Lleida no ha de ser un altre que lluitar per la permanència.

Jugadors importants han marxat pels greus problemes econòmics del club. Jugadors bàsics la temporada passada com Jon Moya (Alavés), Sellarès (Badalona), Miki Martínez (Nàstic), Diego Galiano (Poli. Ejido) o Ibai Rejas (Zamora) han decidit emigrar en busca de més estabilitat. En l'altre cantó, el porter Eduardo, els defenses Pau Bosch, Gerson i Dani Marín, els centrecampoistes Miki Massana, Jaume Delgado i Xavi Jiménez. Jugadors amb molta culpa de la salvació la temporada passada i que en aquest nou curs hauran de repetir objectiu. A aquests futbolistes s'han d'afegir els nous fitxatges que ha fet la màxima accionista del club Anabel Junyent. Homes importants com l'ex del Sangonera Àlex Colorado o el defensa procedent del Mallorca B Paco Vázquez. D'altres altes com alguns jugadors de l'Alcarràs i algun juvenil no aportaran gaire cosa nova. Cas a part mereix Joao Moreira, ex Estrela Amadora de Portugal, que s'haurà de veure com s'adapta al futbol de Segona B.

Caldrà veure però l'adaptació d'aquestes peces noves, alguna d'elles força arriscades, i com el tècnic lleidatà acopla una plantilla que ha perdut homes molt importants i que, a priori, hauria de ser uns dels equips que lluités per salvar la categoria. En l'últim partit amistós van golejar al Barbastro, però van perdre uns dies abans en el partit de presentació davant la seva afició amb el Huesca de Segona A. Un partit que va comptar amb la presència de Xavi Roca a les graderies del Camp d'Esports.